Notícies destacades

L’Escola d’Estiu i el Diverestiu més atípics posen el punt i final amb un balanç molt positiu

31/07/2020

Els els 298 alumnes d'entre 3 i 16 anys han dut a terme activitats esportives, de socialització i d'oci educatiu. La ràtio de grups de 10 xiquets i xiquetes per monitor ha afavorit el compliment de les mesures de prevenció i seguretat.

Avui divendres han posat el punt i final l'Escola d'Estiu i el Diverestiu, els dos campus que enguany ha organitzat l'Ajuntament per tal de contribuir a la conciliació familiar en un estiu tan complicat. Amb unes moltes mesures d'higiene i seguretat i uns controls molt estrictes, els dos campus s'han desenvolupat amb la màxima normalitat i el balanç, tant per part del l'alumnat com de les famílies ha estat molt positiu.

«Grans i menuts ens han assegurat que l'any que ve volen tornar», ha dit la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, organitzadora de l'Escola d'Estiu. «Tot i que enguany ha sigut complicat i al principi els resultava incòmode portar la mascareta --ha explicat la regidora--, al final ha valgut la pena apostar per l'Escola d'Estiu, sobretot perquè els xiquets i xiquetes necessitaven relacionar-se, socialitzar-se i jugar».

La creació de grups bombolla de 10 xiquets i xiquetes (142 en total) per cada monitora ha afavorit el compliment de les mesures de prevenció i seguretat i la consecució de les diferents activitats. A més, els grups reduïts han permés garantir un treball de qualitat i assolir els objectius, tant lúdics com educatius, plantejats.

Pel que fa a les activitats i als espais, enguany s'han prioritzat aquelles que permetien complir millor el distanciament social i les manualitats individuals, a més de l'oci en espais a l'aire lliure.

Les famílies, per la seua banda, també ha agraït no només la conciliació familiar sinó també els hàbits i rutines diàries adquirides, que han ajudat els seus fills i filles a assumir aquesta nova normalitat. En aquest sentit, Gemma Cerdá ha remarcat que «ha sigut una manera de preparar-los i conscienciar-los de cara a la tornada a l'escola al setembre».

Pel que fa al Diverestiu, el regidor d'Esports, responsable del servei, ha puntualitzat que «el comportament de tot l'alumnat, així com dels monitors, ha estat exemplar» i ha constatat que «després d'uns primers dies de rodatge per acostumar-se als protocols d'higiene i seguretat, els 156 alumnes han pogut gaudir de totes les activitats programades majoritàriament en espais a l'aire lliure o semicoberts, com l'annex del Pavelló Poliesportiu, les Pistes d'Atletisme i l'Escola de Vela».

Fernando Jovaní ha subratllat que «el compliment de totes les mesures ha estat exquisit» i ha agraït a les famílies «l'actitud i la bona voluntat, que han contribuït a fer del Diverestiu una espai per a què els seus fills i filles hagen pogut recuperar, això sí, amb totes les limitacions, una certa normalitat».

-->