Notícies destacades

Núria Espert encapçala el cartell del Cicle de Teatre de Primavera de Benicarló

19/02/2020

La Regidoria de Cultura torna a apostar fort pel teatre i aquesta temporada proposa cinc muntatges de primer nivell. L'actriu Núria Espert, dirigida per Lluís Pasqual, interpretarà el Romancero gitano de Lorca i compartirà cartell amb noms com Àlex Rigola, Josep Manuel Cassany, Toni Jódar o el protagonista de Celebraré mi muerte, Marcos Hourmann.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha presentat avui el Cicle de Teatre de Primavera-Estiu de Benicarló, un dels programes culturals més esperats de l'any per la gran qualitat de les propostes que cada any passen per l'escenari de l'Auditori Pedro Mercader de Benicarló. Manchón ha fet referència a aquesta qualitat com el resultat de «l'aposta de la Regidoria per uns espectacles que podem trobar avui dia a les cartelleres de les grans ciutats».

El regidor també s'ha referit a la novetat de la programació d'enguany, en el sentit que incorpora també els espectacles de les companyies i escoles de teatre que treballen a Benicarló. «Som una ciutat amb una gran implicació en el món del teatre --ha dit Pedro Manchón--, amb molts de projectes que naixen de les escoles i companyies locals, i així ho hem volgut reflectir en la programació».

Primer espectacle, el 27 de març

Pel que fa als espectacles de gran format, el Cicle començarà el 27 e març amb L'electe, una comèdia divertida i molt actual sobre les ambicions i les pors a les que s'enfronta un polític el dia abans del seu discurs d'investidura. A Benicarló vorem la versió valenciana del muntatge, amb dos actors protagonistes de primera línia, com Josep Manel Cassany i Alfred Picó, i direcció de Carles Sanjaime.

El segon espectacle arribarà el 17 d'abril. Celebraré mi muerte, coproduïda per Teatro del Barrio i Jordi Évole, aborda el tema de l'eutanàsia, en ple debat per l'aprovació de la llei, de la mà del metge Marcos Hourmann, que explica en primera persona un episodi que va canviar la seua vida després d'aplicar l'eutanàsia a una pacient.

El 24 d'abril serà el torn del plat fort de la temporada. L'actriu Núria Espert interpretarà el Romancero gitano de Lorca, un espectacle creat per a ella per una altra de les personalitats més rellevants de l'escena internacional, Lluís Pasqual. En l'obra, Espert combina els versos de Lorca amb els records de la seua vida coma actriu.

Al maig, el dia 29, arribarà un altre gran muntatge, en aquesta ocasió, La Gaviota, un muntatge dirigit per Àlex Rigola en el qual el director es torna a endinsar en l'univers Txékhov. Els protagonistes són Irene Escolar, Nao Albet, Pau Miró, Xavi Sáez i Mónica López.

I finalment, el 12 de juny, tancarà la temporada una conferència ballada al voltant de la dansa moderna i contemporània a càrrec de Toni Jodar. L'espectacle té una important càrrega visual i humorística.

A partir del 10 de març es posaran a la venda els abonaments de 30 euros per als cinc espectacles. Es podran adquirir al Mucbe a partir de les 17.00 hores. La venda d'entrades per a cada espectacle per separat serà a partir del 13 de març.

-->