Els centres assistencials de l’OACSE reprenen les sortides terapèutiques dels usuaris

12/04/2021

Tant la Residència Sant Bartomeu com el Centre de Dia Nou d'Octubre compaginen les sortides a l'exterior amb visites als domicilis familiars. Les sortides compleixen estrictament els protocols d'higiene.

Els usuaris de la Residència Sant Bartomeu i del Centre de Dia Nou d'Octubre han pogut reprendre les sortides a l'exterior i els passejos terapèutics, una vegada les dades de contagis han permés la recuperació d'alguns hàbits anteriors a la pandèmia. A primers de març ja van començar les primeres sortides, tot i que l'empitjorament puntual de les dades havia restringit les sortides.

Les sortides, programades tres dies per setmana, es realitzen en grups reduïts, acompanyats sempre per personal tècnic i en espais oberts, evitant en tot cas els espais tancats o concorreguts. En el cas de la Residència Sant Bartomeu, les sortides s'estan fent també amb familiars, complint sempre les mesures d'higiene i seguretat que marca la normativa.

La presidenta de l'OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Gemma Cerdà, apunta que «les sortides són essencials per a la recuperació de les rutines, tan importants per al benefici físic i emocional de tots els usuaris i usuàries». «Mentre les dades ens ho permeten --ha assenyalat-- continuarem apostant per aquest tipus d'activitats que milloren la interacció social i el benestar psicològic dels residents i usuaris».

-->