Benicarlˇ serÓ municipi pilot en el registre de policies locals que impulsa la Generalitat

29/03/2021

En les pr˛ximes setmanes el programa pilot es posarÓ en marxa a Benicarlˇ, Mislata i Elx, i posteriorment s'implantarÓ a la resta de municipis de la Comunitat Valenciana. Consisteix en dos plataformes tecnol˛giques que permetran la modernitzaciˇ dels cossos i millorar la seua resposta i coordinaciˇ.

La Policia Local de Benicarlˇ ha estat escollida, junt a Mislata i Elx, per a formar part del programa pilot de registre de cossos de policia, que impulsa la Generalitat Valenciana. El programa s'implantarÓ en les pr˛ximes setmanes, i posteriorment arribarÓ a les 267 plantilles de policia local de la Comunitat Valenciana.

El registre de policies locals permetrÓ construir un cens de tot el personal que integra els cossos policials a afectes estadÝstics, informatius i operatius. AixÝ, els agents i el personal policial auxiliar comptaran amb una credencial ˙nica que els permetrÓ descarregar el seu full de serveis des de qualsevol lloc. A mÚs, podran enviar al registre tota la documentaciˇ referent a la seua formaciˇ, els permisos o les prÓctiques.

La inscripciˇ en el registre serÓ obligat˛ria per a poder accedir a les activitats de formaciˇ i perfeccionament professional de l'Institut ValŔncia de Seguretat P˙blica i EmergŔncies i seran considerades en les convocat˛ries de subvencions, la subscripciˇ d'acords de colĚlaboraciˇ i qualsevol altra actuaciˇ de la Generalitat adrešada a la millora dels cossos de policia local.

A mÚs, al mateix temps tambÚ s'implantarÓ el programari creat per l'AgŔncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les EmergŔncies que permetrÓ a les plantilles de policia disposar d'una ˙nica ferramenta de gestiˇ i coordinaciˇ, amb funcionalitats especÝfiques per a les seues necessitats i amb assistŔncia tŔcnica les 24 hores.

Les dos ferramentes milloraran la resposta dels serveis d'emergŔncies, la coordinaciˇ amb altres cossos i l'actualitzaciˇ immediata de les incidŔncies, aixÝ com la gestiˇ del personal i els recursos de les plantilles de la policia local.

-->