El Mucbe tanca l’any d’exposicions amb ‘Umbrales’, de Guillermo D. Celaya

29/12/2020

La mostra està formada per 18 obres en acrílic sobre fusta que pretenen estimular la curiositat de l'espectador i l'inviten a mirar cap al que desconeix. L'exposició es pot visitar fins al 17 de gener.

El Mucbe posa fi a l'any expositiu amb «Umbrales», la proposta de l'artista Guillermo D. Celaya que recull un conglomerat de 18 d'obres dels últims tres anys, entre les que destaquen les finestres i les escales com a elements principals. Segons el propi artista, «l'exposició és un compendi de la sèrie "Umbrales" que vaig voler fer a propòsit de la recerca personal, tant cap a l'interior com cap a l'exterior».

Per la seua part, el regidor de Cultura, Pedro Manchón s'ha mostrat satisfet per aquesta exposició i ha ressaltat que «és una invitació a mirar allí on no tenim accés i desconeixem».

L'artista Guillermo D. Celaya va estudiar Arquitectura d'Interior a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Getxo, i posteriorment va aprendre tècniques de pintura, dibuix i gravat, que li van servir per a realitzar diverses exposicions, tant individuals com col·lectives.

Més tard va combinar aquesta activitat amb la d'il·lustrador, documentalista i dissenyador gràfic en diverses editorials del sector de l'ensenyança, al mateix temps que imparteix classes de dibuix i pintura en els mateixos llocs on va ser alumne. Posteriorment, va obrir el seu propi estudi de pintura a Madrid.

L'exposició es pot visitar fins al 17 de gener.

-->