Notícies destacades

Les mesures extraordinàries per la covid19 s’allargaran almenys fins al 18 de gener

15/12/2020

El nou decret d'Alcaldia manté el 25% de l'aforament per a l'Auditori Pedro Mercader i restringeix l'assistència de públic a competicions esportives fins a un màxim del 30% del aforament de la instal·lació. Podran tornar a l'activitat els centres de dia assistencials, excepte el de El Collet.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha firmat avui un nou decret de mesures extraordinàries que manté en gran part les restriccions que ja es van adoptar en l'anterior decret del 16 de novembre i que es mantindrà vigent almenys fins al 18 de gener.

«Tenint en compte la situació epidemiològica del Departament de Salut i seguint les recomanacions del Centre de Salut Pública de Benicarló --ha explicat l'alcaldessa-- hem considerat adequat continuar amb les mesures de prevenció que ja vam adoptar a l'octubre i novembre i insistir a la població en la necessitat de reduir al màxim els contactes socials i familiars i disminuir la mobilitat a allò que siga estrictament necessari».

«És per això --ha afegit Xaro Miralles-- que continuarem amb les limitacions d'ús dels espais municipals i únicament permetrem que tornen a obrir els centres de dia».

Efectivament, el decret que entra en vigor avui mateix alça la suspensió de l'activitat en el Centre de Dia per a Persones Majors Dependents Nou d'Octubre, així com en la unitat de respir per a persones amb Alzheimer i en el centre que gestiona Ateneu Maestrat per a persones amb dany cerebral sobrevingut. En canvi, manté la suspensió de l'activitat en el Centre de Dia El Collet.

També es manté la prohibició de cedir espais públics municipals per a reunions d'entitats ni de particulars, com ara el Magatzem de la Mar, la Cambra Agrària, l'Auditori Pedro Mercader i altres.

Pel que fa a instal·lacions a l'aire lliure, continuaran tancats el parc de cal·listènia al passeig de Manuel Azaña, els parcs infantils recreatius i les instal·lacions esportives de la zona de l'IES Ramón Cid, fora de l'horari lectiu.

Les activitats amb guia turístic continuen ajornades i les visites al Mucbe i sales d'exposicions es mantenen, com fins ara, en un terç de l'aforament.

L'activitat cultural a l'Auditori Pedro Mercader o en espais tancats similars es podrà dur a terme sempre que no supere el 25% de l'aforament. En el cas d'espais i establiments en què tinguen lloc actes i espectacles a l'aire lliure, el públic ha de romandre assegut i no podrà superar el 50% de l'aforament autoritzat.

En les instal·lacions esportives municipals es permetrà l'assistència de públic únicament a les competicions (i no als entrenaments), fins a un màxim del 30% del aforament de la instal·lació i en tot cas, amb un màxim de 150 persones de públic.

L'alcaldessa ha insistit en què «les xifres de contagis són molt elevades i, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, és necessari reduir-les i limitar la propagació del virus i de nous contagis amb totes les mesures de prevenció que siguen necessàries».

Consulteu aquí el decret

-->