Notícies destacades

Benicarló prorroga les restriccions per a fer front a l’augment de contagis

16/11/2020

Els centres de dia municipals i també els gestionats per entitats socials continuen amb l'activitat suspesa. Les visites guiades turístiques segueixen ajornades i continua la prohibició d'accés de públic a esdeveniments esportius no regulats pel Consell Superior d'Esports.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha firmat un nou decret que entrarà en vigor avui mateix amb les mesures que s'aplicaran a Benicarló amb motiu de la pandèmia de la covid19 fins al 9 de desembre (inclòs).

Les mesures són les mateixes que es van aprovar per decret el passat 30 d'octubre i inclouen la suspensió de l'activitat dels centres de dia assistencials del Nou d'Octubre i del Collet, la suspensió de l'activitat de la unitat de respir que gestiona AFA Benicarló (Associació de Familiars d'Alzhéimer) i del centre que gestiona Ateneu Maestrat per a persones amb dany cerebral sobrevingut.

En aquest cas, el cessament de l'activitat anirà en funció de l'evolució de les dades de contagis. «La tendència de les últimes hores és positiva --ha assenyalat l'alcaldessa, Xaro Miralles--, però no podem abaixar la guàrdia i de moment les autoritats sanitàries ens aconsellen no reobrir els centres de dia». «En tot cas --ha afegit Xaro Miralles--, si es confirma aquesta evolució positiva ens plantejarem la possibilitat de reobrir els centres abans del 9 de desembre».

El decret també manté la decisió de no cedir espais municipals com el Magatzem de la Mar, la Cambra Agrària o l'Auditori Pedro Mercader per a reunions d'entitats i, a més, s'ajornen les activitats previstes amb guia turístic.

Pel que fa als espais culturals, el Mucbe podrà acollir visites de públic sempre i quan no supere un terç de l'aforament autoritzat per a cadascuna de les sales i espais tancats del museu. L'Auditori Pedro Mercader manté la programació reduint l'aforament al 25%, sempre amb entrades numerades i seients preassignats. En el cas d'actes que s'organitzen en espais a l'aire lliure, el públic haurà d'estar assegut i no podrà superar el 50% de l'aforament autoritzat.

Finalment, sobre les mesures restrictives en relació a les activitats esportives, continuarà tancat el parc de cal·listènia i queda prohibida l'assistència de públic a entrenaments i competicions oficials (que es realitzaran a porta tancada), excepte en el cas de competicions regulades pel Consell Superior d'Esports.

Aquestes restriccions estaran vigents fins al 9 de desembre.

Pel que fa al tancament dels parcs infantils, que es regeix per un altre decret, estarà vigent fins al 29 de novembre.

-->