Notícies destacades

L’alcaldessa participa en la convenció comarcal d’alcaldes convocada per la Diputació

16/10/2020

Xaro Miralles ha agraït les inversions de la Diputació a través del Pla 135 o el Fons de Cooperació Local i ha demanat més suport de la institució provincial en la promoció turística i cultural de la ciutat.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha participat aquest dimecres en la reunió que la Diputació de Castelló ha mantingut amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca del Baix Maestrat. Miralles, que també és diputada provincial, ha aprofitat la trobada celebrada a Sant Mateu per a reivindicar una major implicació de la corporació provincial en la promoció de Benicarló com a capital gastronòmica de la província i més suport en la promoció de les Falles o dels projectes culturals de la ciutat.

«Benicarló té l'única denominació d'origen protegida de la província, la Carxofa de Benicarló, i pensem que aquesta és una magnífica oportunitat per a donar a conéixer tot el nostre potencial gastronòmic, no només amb la carxofa, sinó també amb altres productes de gran qualitat com el peix i el polp».

L'alcaldessa també ha demanat més suport de la Diputació en el que ha definit com a «projecte cultural d'excel·lència», en referència als Premis Literaris Ciutat de Benicarló.

Agraïment per les inversions

Independentment de les reivindicacions, l'alcaldessa ha volgut agrair tot el treball dut a terme des de la Diputació «tant a través del Pla 135 com del Fons de Cooperació Local com dels fons que han arribat a Benicarló per sufragar despeses ocasionades per la covid19», ha dit l'alcaldessa.

Xaro Miralles ha detallat que projectes com l'adequació del local del carrer del Tossal de les Figueres, el Jardí del Mucbe o el carrer del Riu s'han pogut executar a través del Pla 135 de la Diputació i ha recordat que la institució provincial ha aportat a Benicarló 220.000 euros a través del Fons de Cooperació Local i 120.000 euros per a despeses relacionades amb la covid19, a banda d'altres aportacions en forma de programes d'ocupació.

L'alcaldessa també ha agraït a la Diputació la seua implicació a l'hora de gestionar tota la compra de material de protecció contra la covid per als ajuntaments «en uns moments en què els equips de protecció escassejaven i eren més necessaris que mai, tant per a les residències com per als serveis municipals essencials», ha destacat.

-->