Notícies destacades

La campanya contra les distraccions al volant finalitza amb zero denúncies

24/09/2020

En total, s'han informat 572 vehicles sobre la perillositat d'utilitzar el mòbil durant la conducció. Aquesta és la causa d'un de cada quatre accidents.

La Policia Local de Benicarló ha fet durant una setmana controls aleatoris per a conscienciar els conductors dels perills que suposen les distraccions al volant. La campanya, engegada per la Direcció General de Tràfic, pretenia conscienciar els conductors dels perills que suposen les distraccions al volant, sobretot l'ús del telèfon mòbil.

En total, durant els 7 dies que ha durat la campanya, s'han aturat 572 vehicles, a qui se'ls ha alertat de les conseqüències de les distraccions al volant, especialment de l'ús del mòbil durant la conducció. Els agents, però, no han hagut d'interposar cap denúncia.

Les tasques informatives i de control s'han centrat especialment en la població jove, ja que el percentatge de persones que fan servir el mòbil mentre condueixen és particularment alt entre els conductors menors de 34 anys.

«El balanç de la campanya és clarament positiu --ha assegurat el regidor de Policia i Governació, Ilde Añó--, ja que de tots els vehicles interceptats, cap ni un incomplia la prohibició de conduir amb el mòbil». El regidor ha explicat que «aquest tipus d'iniciatives no només ens serveixen per a reprovar aquelles persones que fan un mal ús del mòbil sinó que, a més, ens permeten fer pedagogia i difusió sobre les greus conseqüències que encara avui dia tenen les distraccions al volant». Ilde Añó ha assenyalat que «continuarem col·laborant amb la DGT en aquesta i altres campanyes».

Cal recordar que l'ús del mòbil al volant multiplica per quatre el risc de patir un accident. A més, el risc de mirar el mòbil és equiparable a la conducció amb excés d'alcohol.

Les últimes dades fetes públiques per la DGT revelen que el 2019, 359 persones van morir en un accident de tràfic provocat per una distracció.

-->