Notícies destacades

Pas decisiu per a la integració del Mestre Feliu a la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat

18/09/2020

L'Ajuntament ja disposa del l'esborrany del conveni a través del qual es materialitzarà la cessió del Conservatori. El conveni preveu que el traspàs siga efectiu a partir del curs 2021-2022.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s'ha reunit avui amb el director general de Formació Professional i Ensenyaments Especials, Manuel Gomicia, per a concretar els termes del traspàs del Conservatori Mestre Feliu a la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat. Un traspàs que es materialitzarà a través d'un conveni interadministratiu que firmaran les dos institucions (Generalitat i Ajuntament) i que serà efectiu a partir del curs 2021-2022 «sempre i quan els serveis jurídics de l'Ajuntament donen el vistiplau a l'esborrany del conveni de cessió que ja tenim a les nostres mans».

Xaro Miralles s'ha mostrat molt satisfeta amb el resultat de la reunió i ha confirmat que «la unitat tècnica de la Conselleria d'Educació ja ha emés informe favorable de les obres que s'han de dur a terme al Conservatori, de manera que a partir de la setmana que ve ja tindrem llum verda per a licitar els treballs d'adequació del centre a la normativa vigent».

Confirmat el cicle de Química Industrial al CIPFP

El director general ha aprofitat la reunió per a visitar el Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), acompanyat per l'alcaldessa i per l'equip directiu del centre. Manuel Gomicia ha confirmat que a finals del mes d'octubre, els responsables de Labora i la Conselleria d'Educació convocaran a una reunió, que tindrà lloc a l'Ajuntament, a totes les empreses químiques de la zona per comunicar-los la intenció de la Conselleria d'Educació d'implantar el curs 2021-2022 el cicle formatiu de Química Industrial al CIPFP.

«Aquesta és una magnífica notícia per a Benicarló», ha assegurat l'alcaldessa, que ha constatat que «la voluntat de la Direcció General és adequar l'oferta formativa al teixit industrial i empresarial de la zona, de manera que els estudiants titulats tinguen opcions reals d'inserció laboral».

L'alcaldessa ha assenyalat que la implantació del cicle de Química Industrial ha tingut en compte els estudis previs realitzats pel Pacte Territorial per l'Ocupació.

-->