Notícies destacades

Benicarló renova el conveni Viogen per al seguiment de víctimes de violència de gènere

17/09/2020

El nou conveni estarà vigent durant els propers quatre anys i preveu incrementar les competències de la Policia Local en el Sistema Integral de Seguiment de les Víctimes de Violència de Gènere (VioGen). Actualment a Benicarló s'està fent el seguiment a 53 víctimes.

L'Ajuntament de Benicarló ha acollit avui una Junta de Seguretat per a ratificar la renovació del conveni Viogen, el Sistema Integral de Seguiment de les Víctimes de Violència de Gènere al qual està adherit Benicarló des de 2016.

La Junta ha estat presidida per l'alcaldessa, Xaro Miralles, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, i ha comptat també amb la presència del regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, la regidora d'Agricultura, Inma Díaz, el capità de la Guàrdia Civil de Vinaròs, Francisco López Bueno, el tinent de la Guàrdia Civil de Benicarló, Ginés Parra, i el cap accidental de la Policia Local, Víctor Cheto.

El conveni firmat, que estarà en vigor durant els propers quatre anys, permet coordinar les tasques de les forces de seguretat implicades en la lluita contra la violència de gènere. En aquest cas, amés, la renovació del conveni permetrà incrementar la participació de la Policia Local en el control de les víctimes, que fins ara limitava el seguiment a víctimes de risc baix i ara podrà fer seguiment a víctimes de risc més alt.

Ara mateix, a Benicarló es fa seguiment a 53 víctimes de violència de gènere (24 víctimes amb risc no apreciat, 24 víctimes de risc baix i 5 víctimes de risc alt). Segons les dades, però, la tendència va a la baixa, atés que en l'últim any s'ha reduït en 10 el nombre de víctimes a les quals es fa seguiment.

Baixen les infraccions

La Junta de Seguretat ha servit també per a posar damunt la taula les estadístiques sobre delictes comesos els últims 6 mesos.

En aquest cas, durant el primer semestre de 2020, les infraccions penals detectades en l'àmbit rural han disminuït un 35%, mentre que les infraccions sobre el patrimoni han baixat també un 37%, unes dades que s'han atribuït a la incidència del confinament.

-->