Notícies destacades

Participació Ciutadana organitza quatre cursos de formació per a les entitats locals

17/09/2020

Els cursos contemplen aspectes com el règim legal de les associacions, la justificació de subvencions, la realització de projectes o la tramitació telemàtica. La formació s'adaptarà als requisits d'higiene i seguretat exigits amb motiu de la pandèmia.

La Regidoria de Participació Ciutadana ha impulsat l'organització de quatre cursos de formació orientats a totes les entitats locals, tant les d'àmbit cultural com les d'àmbit esportiu o social, amb l'objectiu d'oferir respostes a les necessitats del teixit associatiu a l'hora de gestionar el dia a dia de cada associació.

El contingut dels cursos pretén millorar les capacitats i habilitats relacionades amb la gestió interna, per això s'ha programat un curs sobre règim legal de les entitats sense ànim de lucre i un altre sobre el procediment per a justificar les subvencions. A més, també hi haurà una formació específica per a la realització i supervisió dels projectes que cada associació o club desenvolupa al llarg de l'any. I per últim un curs que pretén resoldre dubtes relacionats amb l'administració electrònica, ja que tracta sobre l'obtenció de certificats digitals, tramitació de documents i presentació telemàtica.

«La nostra voluntat --ha declarat la regidora de Participació Ciutadana, Filo Agut-- és facilitar al màxim tota la part de gestió de les entitats i millorar la seua relació amb les administracions, a més de fomentar l'aprenentatge i les competències en tot el teixit associatiu». «Aquests cursos --ha explicat la regidora-- són una ferramenta de formació bàsica per a tota la ciutadania que ens permetran promoure la participació ciutadana i l'aprenentatge col·lectiu».

Els cursos tindran 4 hores de durada i es realitzaran durant els propers dissabtes dels mesos de setembre i octubre. Donada la situació de pandèmia, els cursos seguiran estrictament els protocols de seguretat i higiene i tindran un aforament adaptat a les circumstàncies.

-->