Notícies destacades

El Camden Bló 2020 aposta per quatre grans murals i incorpora una escultura

28/08/2020

L'escultura és obra de l'artista Josep Antoni Garcia Bel 'Garci' i s'ubicarà a la plaça de Sant Vicent. La quarta edició la completaran els murals dels artistes Miguel Pruñonosa, Move, Carola Bagnato i Juan Carlos Sánchez 'Flakoners'.

La quarta edició del Camden Bló ja està en marxa. Els quatre artistes plàstics que intervindran enguany ja han començat a treballar sobre les façanes que integren aquest projecte artístic conjunt de les regidories de Cultura i Festes que gira al voltant de l'art urbà.

En concret, seran Miguel Pruñonosa, Move, Carola Bagnato i Juan Carlos Sánchez 'Flakoners' els encarregats d'actuar en quatre façanes del centre de Benicarló: la plaça de Sant Joan, plaça de Sant Vicent, carrer de Lluís Vives i carrer de Sant Sebastià.

La novetat de l'edició d'enguany és que s'incorporarà una escultura que realitzarà l'artista Josep Antoni Garcia Bel 'Garci'. L'obra, que s'ha donat a conéixer avui en forma de maqueta, és un cant a l'esperança que representa el renaixement de l'ésser humà i fa una crida a la necessitat de preservar la natura com a única via de supervivència. L'escultura tindrà una alçada de 3 metres i s'ubicarà a la plaça de Sant Vicent, en ple centre històric de Benicarló.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha explicat que «enguany hem volgut recuperar l'esperit inicial del Camden Bló intervenint en els espais més degradats del centre històric» i ha subratllat que «en l'edició d'enguany hem fet una aposta decidida pels artistes de la zona, com una mostra de suport per la situació tan delicada que estan vivint».

La directora del Mucbe, Lorena Luján, coordinadora del projecte, ha remarcat que «en aquesta edició hem volgut fer un pas més i donar cabuda als escultors» i ha destacat la qualitat artística de tots els artistes que hi participen.

-->