Notícies destacades

L’Ajuntament ha tramitat 812 certificats digitals només durant l’estat d’alarma

07/07/2020

L'augment exponencial del nombre de certificats emesos es deu a què són imprescindibles per a la majoria de tràmits administratius telemàtics. Benicarló ha estat l'únic municipi de la comarca a tramitar certificats digitals durant l'estat d'alarma.

Des de primers de maig (quan es va poder recuperar el servei) fins al 21 de juny, que va finalitzar l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Benicarló ha tramitat un total de 812 certificats digitals. Es tracta d'una xifra que multiplica exponencialment el nombre de certificats digitals emesos regularment, atés que representa una mitjana de 23,2 certificats tramitats al dia només durant l'estat d'alarma, quan la mitjana en períodes ordinaris és de 2,1 certificats al dia.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha reconegut que «es tracta d'una xifra espectacular que demostra el gran treball que hem fet des de l'Ajuntament donant servei i facilitant que la ciutadania poguera fer els tràmits amb l'administració de forma telemàtica, que era l'única manera de fer-ho durant l'estat d'alarma». Xaro Miralles ha recordat que «tant per a sol·licitar les ajudes al lloguer com per a formalitzar les sol·licituds d'escolarització era imprescindible tenir el certificat digital, i Benicarló ha estat l'únic municipi de la comarca a oferir aquest servei».

Com puc sol·licitar el certificat digital?

Des que va començar a funcionar el Punt de Registre d'Usuari (PRU), l'abril de 2019, l'Ajuntament de Benicarló ha tramitat un total de 1390 certificats digitals. El procediment és ràpid i senzill. Només cal sol·licitar cita prèvia enviant un correu a pru@ajuntamentdebenicarlo.org. Una vegada fixada la cita, només cal portar el DNI o el passaport i, en cas de ser ciutadans estrangers, han d'aportar el NIE i el passaport en vigor.

El certificat, que és totalment gratuït, permet firmar i xifrar missatges de correu electrònic segur i identificar els usuaris davant de serveis telemàtics de les administracions públiques i entitats privades. Els certificats són vàlids, a més de per a demanar ajudes o per a escolaritzar els fills o filles, per exemple, per a presentar la declaració de la renda, per a sol·licitar documents a la Seguretat Social, per a consultar o demanar documents al Cadastre o per a sol·licitar els viatges de l'IMSERSO, entre d'altres.

-->