Notícies destacades

L’Ajuntament limita l’horari d’obertura dels establiments comercials de Benicarló

20/03/2020

La Regidoria de Comerç obligarà els establiments que tenen autoritzada l'obertura durant l'estat d'alarma a reduir el seu horari, de manera que podran obrir de dilluns a dissabte de 8.00 a 20.00 hores. Diumenges tots aquests comerços hauran d'estar tancats.

Atesa la situació d'excepcionalitat donada per la declaració de l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Comerç, ha decretat la limitació horària dels establiments autoritzats a obrir durant l'estat d'alarma per tal de disminuir el màxim el risc de contagi de la població i la difusió d'aquesta pandèmia, tant per a les persones que treballen en aquests establiments com per a les persones que van a comprar.

Entre aquests establiments es troben els comerços de venda alimentària (forns, fruiteries, verduleries, carnisseries, peixateries, supermercats i hipermercats i botigues de begudes), de productes higiènics, papereries, comerços d'equips tecnològics i telecomunicacions, alimentació per a animals de companyia, tintoreries i bugaderies.

L'horari autoritzat serà de dilluns a dissabte de 8.00 a 20.00 hores. Diumenges, no podran obrir.

La regidora de Comerç, Clara Cid, ha remarcat que «aquesta mesura es pren per tal de garantir la salut de la població» i ha subratllat que «no posa en risc l'abastiment de productes de primera necessitat a la població, ja que tots els establiments comercials estan oberts i molt ben abastits». «A més --ha afegit la regidora--, tampoc suposa una situació de discriminació d'un establiment enfront d'altres, ja que tots els establiments estan fent horaris reduïts».

El decret entra en vigor a partir d'avui mateix.

-->