RÓdio Benicarlˇ participa en el programa commemoratiu del Dia Mundial de la RÓdio

13/02/2020

La Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes ha emÚs un programa especial en directe des de la plaša Manises de ValŔncia amb Motiu del Dia Mundial de la RÓdio que se celebra el 13 de febrer. RÓdio Benicarlˇ ha jugat un paper ben actiu amb un estand propi des del qual s'han realitzat entrevistes i reportatges.

El programa commemoratiu del Dia Mundial de la RÓdio ha reunit aquest matÝ a la plaša Manises de ValŔncia mÚs d'una vintena d'emissores municipals valencianes que han reivindicat el seu paper fonamental en el teixit comunicatiu del territori. Les rÓdios han demostrat la seua fortalesa i capacitat de producciˇ de continguts en un context social en quŔ, tot i l'impacte de la globalitzaciˇ, la ciutadania reclama informaciˇ de proximitat veraš i de qualitat. El programa especial s'ha emÚs des de les 10.00 fins a les 13.00 hores i ha pogut escoltar-se de nord a sud de la Comunitat Valenciana a travÚs de la Xarxa d'Emissores Municipals.

L'alcaldessa de Benicarlˇ, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Pedro Manchˇn, han participat en el Dia Mundial de la Radio acompanyats per Javier Fresquet, director i presentador del programa źVeus de casa╗ de RÓdio Benicarlˇ.

La maratˇ de rÓdio local ha comptat amb entrevistes al president de la Generalitat, Ximo Puig, al president de la Federaciˇ Valenciana de Municipis i ProvÝncies, RubÚn Alfaro, i a diferents personalitats de l'Ómbit institucional i de la comunicaciˇ i la rÓdio a la Comunitat Valenciana.

La jornada ha comptat amb espais de debat sobre les rÓdios locals i el seu paper en la vertebraciˇ del territori i la difusiˇ de la cultura valenciana. A mÚs, s'han dut a terme diverses taules redones, en una de les quals ha participat el periodista de RÓdio Benicarlˇ Javier Fresquet. L'emissora municipal tambÚ ha protagonitzat un dels moments emotius de la jornada amb l'emissiˇ d'una peša radiof˛nica sobre la relaciˇ entre la rÓdio i el poder de la imaginaciˇ, escrita i locutada per Joan Peirˇ, tŔcnic de l'emissora municipal.

El programa especial realitzat conjuntament per la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes ha tingut tambÚ actuacions musicals en directe i s'ha tancat amb una ronda de comiats en la qual han participat tots els representants de les emissores de la Xarxa. El resultat de la jornada ha estat un dia de rÓdio vibrant en quŔ les emissores municipals han demostrat el bon estat de forma que presenta actualment el panorama radiof˛nic de proximitat a la Comunitat Valenciana.

-->