Notícies destacades

Comencen les obres de l’antiga N340 que s’allargaran durant 5 mesos

18/12/2019

Els treballs s'han dividit en 4 fases i començaran pel tram que va entre els antics bombers i el carrer d'Ulldecona. A partir d'avui dimecres s'activarà el desviament per als vehicles que es desplacen en direcció a Vinaròs, que hauran de passar per davant del Cementeri Municipal i accedir a la N340 a través de la via de servei.

Les obres de l'antiga N-340 han arrancat avui amb la senyalització de tot el tram afectat i l'anunci de desviament per als vehicles que circulen en direcció a Vinaròs. Comença així una de les obres més esperades dels últims anys que serviran per a convertir en via urbana un tram de dos quilòmetres de carretera que van des del carrer de Vinaròs fins al carrer d'Alcalà de Xivert (quarter de la Guàrdia Civil).

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s'ha mostrat molt satisfeta per l'inici dels treballs, «que s'han endarrerit més de l'esperat per algunes diferències de criteri amb l'empresa adjudicatària però que definitivament comencen per transformar per complet aquest nou vial urbà».

4 fases i 5 mesos

Les actuacions s'han dividit en 4 fases i consistiran a construir 4 rotondes al llarg de tot el tram, concretament en les interseccions amb l'avinguda del Maestrat, el passeig de Febrer Soriano, el carrer d'Ulldecona i el carrer del Puig de la Nau. Precisament la rotonda de Puig de la Nau serà la primera que es construirà i, per tant, el tràfic en el tram que va entre el carrer de Vinaròs (antics Bombers) i el carrer d'Ulldecona quedarà reduït a partir d'avui a un únic sentit de circulació, en concret, per als vehicles que van en direcció sud (cap a Peníscola)

Per als vehicles que es desplacen en direcció nord (cap a Vinaròs) s'ha habilitat un desviament a l'alçada del carrer Ulldecona que portarà els vehicles per davant del Cementeri Municipal i pel vial paral·lel al riu Sec per accedir a la via de servei de l'antiga N-340. Una vegada s'arribe al camí de la Fossa del Pastor per la via de servei, es podrà accedir a l'altra banda de l'antiga nacional pel pas inferior.

L'alcaldessa ha confirmat que «està previst que aquesta primera fase s'allargue durant dos mesos, de manera que, per a les Falles, aquest tram estiga completament acabat i no dificulte l'accés a la ciutat de tots els turistes que ens visiten».

Una vegada acabada la primera fase, començarà la segona (entre el carrer d'Ulldecona i el carrer de Sant Francesc) i posteriorment la tercera (entre Sant Francesc i el camí de Mallols) i la quarta (entre el camí de Mallols i el quarter de la Guàrdia Civil).

En total, està previst que les obres s'allarguen durant 5 mesos.

Com serà el nou vial urbà?

El nou vial tindrà dos zones completament diferenciades: una per a la circulació de vehicles, amb carrils en els dos sentits de 3 metres d'amplada (mig metre menys que ara) i una zona per a vianants i bicicletes. Les dos zones quedaran completament diferenciades amb separadors i s'instal·larà enllumenat públic pel lateral de la calçada. També es reforçarà la il·luminació en les quatre redones.

Cal recordar que les obres es van adjudicar a l'empresa Binaria Compañía General de Construcciones, S.L. per un import de 697.052,73 euros (IVA inclòs).

-->