Aviva Benicarlˇ reparteix 3.000 cartes als Reis entre els escolars de la ciutat

10/12/2019

L'AgŔncia de Promociˇ del ValenciÓ a Benicarlˇ (Aviva) ha posat en marxa un any mÚs la campanya źLa carta als Reis, en valenciÓ╗ i ha repartit 3.000 cartes als centres educatius de primÓria i escoles infantils. La carta tambÚ es pot descarregar des del web municipal o es pot recollir a l'Ajuntament.

Un any mÚs, Aviva Benicarlˇ ha engegat la campanya źLa carta als Reis, en valenciÓ╗, amb l'objectiu que els xiquets i xiquetes utilitzen el valenciÓ en una situaciˇ tan quotidiana en aquestes dates com escriure la carta als Reis. AixÝ, s'han repartit cartes amb un vocabulari visual incl˛s, entre els alumnes dels centres educatius de primÓria i infantil, per tal de facilitar que tots els xiquets i xiquetes puguen escriure en valenciÓ els nom dels regals.

La carta als reis tambÚ es pot descarregar des del web de l'Ajuntament, tant la versiˇ en color com en blanc i negre perquŔ els xiquets i xiquetes les puguen pintar. A banda, tambÚ es poden recollir a l'Ajuntament.

Una vegada escrita la carta, els xiquets i xiquetes la podran entregar als patges reials, que visitaran BenicarlÓndia el proper 29 de desembre a partir de les 19.00 hores, acompanyats per la reina de les Festes, la seua Cort d'Honor, la Colla de Dolšainers i Tabaleters i la Colla de Gegants i Cabuts. La comitiva sortirÓ de l'Ajuntament i recorrerÓ el carrer de Ferreres Bretˇ, la pl. de la Constituciˇ, el carrer de Joan Carles I, el carrer del Crist de la Mar, el carrer de les Moreres, la plaša de la Mare Molas, l'avinguda de Catalunya, el carrer de l'Abat Pere BoquÚs fins a BenicarlÓndia.

Quant als recursos per a viure el Nadal en valenciÓ, la Diputaciˇ de ValŔncia acaba d'estrenar el web didÓctic źDone'm l'asguilando╗, on es poden trobar contes digitals, lletres i partitures de nadales i contes i fitxes de lectura adaptats al nivell de cada curs en valenciÓ, castellÓ i anglŔs.

-->