Benicarló reivindica els drets de les persones amb discapacitat

03/12/2019

Benicarló ha celebrat avui el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la lectura d'un manifest reivindicatiu. La posterior cercavila i la inauguració de l'exposició fotogràfica «Afanias 40 aniversari» completen la jornada.

L'Ajuntament de Benicarló ha commemorat, com ja és tradició, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (que se celebra avui 3 de desembre) amb la lectura d'un manifest per part de representants dels quatre grups polítics amb representació municipal. El 1r tinent d'Alcaldia, Ilde Añó i la regidora de Serveis Socials i Polítiques inclusives, Gemma Cerdá, per part del PSOE, Juan Antonio Mañá, en nom del Partit Popular, Juan José Cornelles, per part de Ciudadanos, i Marta Escudero, en nom de Compromís, han llegit el document, que ha recollit la voluntat de l'Ajuntament de «seguir treballant per tal que els drets de les persones amb discapacitat no estiguen només reconeguts, sinó garantits»

A més, usuaris dels centres i entitats de Benicarló que treballen la discapacitat (Residència i Centre de Dia El Collet, Ateneu Maestrat, Fenòmens, Afanias) també han participat de la lectura amb reivindicacions com el dret a la vida, el dret a treballar i a tenir el mateix sou que una persona sense discapacitat, el dret a la igualtat, a la possibilitat de poder estudiar i el dret a utilitzar les tecnologies de la informació, entre d'altres.

La jornada reivindicativa ha continuat amb una cercavila de celebració, en la qual han participat els membres de les diferents associacions i residències. La jornada la tancarà la inauguració de l'exposició fotogràfica «Afanias 40 aniversari», a les 19.00 hores al Mucbe.

-->