Notícies destacades

El Ple demana limitar les restriccions a la circulació de camions pesats per la N-340

29/11/2019

L'Associació de Damnificats per la Restricció de Vehicles Pesats en la N340 ha presentat al Ple una moció per a permetre la circulació de camions per la N340 fins al següent punt d'entrada de l'AP7 en el sentit de la marxa. La moció l'han aprovat els quatre grups municipals per unanimitat.

El Ple de l'Ajuntament de Benicarló ha aprovat per unanimitat dels quatre grups municipals (PSOE, PP, Ciudadanos i Compromís) una moció presentada per l'Associació de Damnificats per la Restricció de Vehicles Pesats en la N340 per tal que es permeta la circulació de camions de quatre o més eixos fins al següent punt d'entrada de l'AP-7 en el sentit de la marxa i evitar així que els vehicles pesats hagen de recular.

Les restriccions a la circulació de camions pesats per la N-340 afecten al tram que va entre Torreblanca i l'Hospitalet de l'Infant i obliga els camions a arribar a qualsevol lloc fora de l'autopista des de la sortida més propera sense importar el sentit de la marxa i retornar a l'AP-7 pel mateix punt.

L'associació assegura que «en no tindre's en compte al sentit de la marxa a l'hora de buscar l'entrada a l'AP-7, els transportistes estan obligats a recórrer molts quilòmetres extra, amb els consegüents augments de consum, contaminació i temps d'entrega de les mercaderies». Els transportistes afegeixen que «també s'ha generar el tancament d'establiments de serveis en haver de tornar al punt d'origen per a accedir a l'autopista, com la corresponent pèrdua de llocs de treball i de col·lapse dels aparcaments autoritzats en l'AP-7».

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, va explicar que l'acord del Ple es traslladarà a la Subdelegació del Govern i el Ministeri de Foment i va subratllar que «el col·lectiu de transportistes té tota la raó en demanar aquests acords». La moció es presentarà també als ajuntaments de Peníscola i Alcalà de Xivert.

-->