La Generalitat concedeix al Mucbe dos subvencions i posa en valor el seu projecte expositiu

26/11/2019

El Mucbe rebrà l'import màxim en les dos subvencions, que sumen un total de 16.000 euros. La Conselleria de Cultura ha valorat la qualitat de les exposicions i el programa educatiu que es porta a terme a través dels tallers didàctics per a escolars.

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, ha concedit dos subvencions al Mucbe que sumen un total de 16.000 euros. Aquest és el segon any consecutiu que el Mucbe accedeix a aquestes línies d'ajudes que la Generalitat atorga als espais museístics que formen part de la Xarxa de Museus de la Generalitat.

D'una banda, s'ha aprovat una subvenció de 6.000 euros per a finançar el programa expositiu, el material gràfic, els tallers didàctics que s'ofereixen a tots els centres educatius de Benicarló i les visites dinamitzades que s'organitzen al Poblat Iber del Puig de la Nau, entre d'altres. D'altra banda, la subvenció de 10.000 euros es destinarà a finançar la instal·lació de la tanca del Museu dels Mariners, la renovació del sistema de seguretat del Mucbe i l'adquisició de material de conservació preventiva, entre d'altres.

Les dos subvencions atorgades han assolit l'import màxim, una dada que equipara el Mucbe amb els grans centres expositius de la Comunitat Valenciana. El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha valorat la resolució de la Generalitat i ha destacat que «suposa un reconeixement a la tasca que estem fent des del Mucbe, tant pel que fa a la magnífica qualitat de les exposicions com per la gran aposta didàctica que ens permet apropar l'art i el patrimoni a tots els xiquets i xiquetes de Benicarló i els voltants».

-->