Benicarló i comarca renoven el seu suport a les persones amb dany cerebral adquirit

21/11/2019

Vuit ajuntaments del Baix Maestrat han escenificat avui el seu compromís amb l'Associació de Dany Cerebral Ateneu Maestrat amb la firma del conveni anual que subvenciona el programa de l'entitat. L'associació, amb seu a Benicarló, ha iniciat la marxa com a entitat independent de Castelló i es prepara per a assumir nous projectes.

Aquest matí, Benicarló ha estat la seu de la firma de convenis entre l'Associació Dany Cerebral Ateneu Maestrat i vuit ajuntaments de la comarca, per tal de finançar el programa de promoció de l'autonomia i d'inserció social que Ateneu du a terme a Benicarló, on presta servei a les persones afectades dels municipis del nord de la província.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha presidit l'acte, acompanyada de la presidenta de l'entitat, Provi Casanova, i dels alcaldes i regidors de la comarca que donen suport al projecte: Alcalà de Xivert, Peníscola, Càlig, Sant Mateu, Sant Jordi, Cervera i Catí. L'alcaldessa ha reiterat el suport a Ateneu Maestrat i ha assegurat que «aquest conveni no només és important per l'aportació econòmica, sinó perquè ajuda a visibilitzar la malaltia i a posar en valor el treball de l'associació».

Xaro Miralles ha recordat que «des de la implantació de l'associació a Benicarló, l'Ajuntament ha donat suport tècnic, material i financer per a dur a terme els projectes de l'entitat» i ha animat l'entitat a seguir treballant «per millorar la qualitat de vida de les persones amb dany cerebral adquirit».

Per la seua banda, la presidenta d'Ateneu Maestrat, que presta servei a les instal·lacions de l'antiga Escola de la Mar Irta, ha agraït l'aportació de tots els ajuntaments i ha constatat que «el servei creix any rere any i anem complint amb els nostres objectius, com atendre les persones els cinc dies de la setmana».

La presidenta ha anunciat que «per a aquest pròxim any pretenem implantar un programa d'inserció laboral i ser més ambiciosos per a, en un futur pròxim, crear un centre de dia per a persones amb dany cerebral».

Casanova també ha desvetllat que, enguany, Ateneu Maestrat serà amfitriona de la segona trobada dels professionals de la Federació Valenciana de Dany Cerebral Adquirit (Fevadace), on es reuniran vora 100 professionals del sector de tota la Comunitat Valenciana.

Una nova etapa amb més proximitat

Després de 10 anys de ser delegació de l'Associació i Fundació de Dany Cerebral Adquirit Ateneu Castelló, enguany han iniciat la marxa en solitari com a entitat independent, amb la nova denominació d'Associació de Dany Cerebral Ateneu Maestrat. L'objectiu, com ha reconegut la seua presidenta, «és el de centralitzar les forces, crear centres pròxims a les persones usuàries que atenem i no dependre de Castelló, perquè al final som nosaltres els qui estem més a prop i coneixem millor les necessitats».

El projecte seguirà oferint, entre altres, els serveis de fisioteràpia, logopèdia, neuropsicologia, suport psicosocial, tallers i transport adaptat per a les persones que ho necessiten. El servei, que va començar ja fa onze anys, atén actualment 34 usuaris procedents de poblacions de tota la comarca, amb el suport de professionals especialitzats que presten servei.

En les instal·lacions de l'Escola de la Mar disposen de tres sales per a activitats de tallers i teràpia, un despatx i altres espais compartits amb la Unitat de Respir per a Malalts d'Alzheimer, com el vestíbul, el gimnàs, els lavabos o el saló d'actes.

-->