Dilluns comenša la Setmana dels Premis Literaris Ciutat de Benicarlˇ 2019

08/11/2019

La Setmana comenšarÓ de manera immillorable amb l'anunci dels guanyadors, i finalitzarÓ dissabte 16 amb l'acte de lliurament. A mÚs, s'han envoltat els Premis amb un seguit d'actes que inclouen passejades, conferŔncies, tallers i lectures de poemes que contribuiran a apropar els guardons a la ciutadania.

La Setmana dels Premis Literaris Ciutat de Benicarlˇ 2019 engegarÓ dilluns amb un dels plats forts: la lectura de les actes dels jurats de les diverses modalitats i l'anunci dels guanyadors d'enguany, que es durÓ a terme a les 16.00 hores a la Capella del Mucbe. Dimarts, els Premis Literaris s'aproparan al Mercat Municipal amb una promociˇ molt literÓria: per qualsevol compra superior a 8 euros es regalarÓ un llibre guanyador de les edicions anteriors.

Amb motiu del norantÚ aniversari del naixement del poeta Jaime Gil de Biedma, l'associaciˇ Rodonors Invictes ens convidarÓ a viatjar pels seus poemaris dimecres a partir de les 19.30 hores. Pel que fa a dijous, l'activitat comenšarÓ a les 10.00 hores amb un taller de rap i combat poŔtic que impartirÓ Fran Yera, del grup ATUPA, que es dirigeix als alumnes dels Instituts d'Educaciˇ SecundÓria. Per acabar, a les 19.30 hores s'ha programat la conferŔncia źDel dibuix al ninot╗, a cÓrrec de Fernando Foix, artista faller benicarlando que enguany tambÚ forma part del jurat de l'└lbum Infantil IlĚlustrat.

Per a divendres a les 20.30 hores s'ha programat una iniciativa molt especial que porta per tÝtol źBenicarlˇ, no fa molt, no fa tant╗, que farÓ viatjar el p˙blic al passat a travÚs dels records, els sons, les paraules i les imatges. L'activitat consisteix en un passeig pels carrers del centre de la ciutat que recrearÓ, a travÚs de diverses escenes, com era Benicarlˇ no fa tants anys. La passejada Ús gratu´ta, per˛ cal adquirir tiquets per a la posterior festa popular, en quŔ se servirÓ olleta benicarlanda i Vi de Carlon.

La Setmana dels Premis es tancarÓ la vesprada de dissabte 16 amb l'esdeveniment mÚs esperat: l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarlˇ 2019. La jornada, que es portarÓ a terme al Magatzem de la Mar, comenšarÓ a les 17.30 hores amb źEls diÓlegs dels Premis╗. L'activitat inclourÓ una primera entrevista a la periodista SÝlvia Cˇppulo, que tractarÓ temes com la relaciˇ entre el periodisme, els conflictes i les notÝcies enganyoses. En acabar, es durÓ a terme un diÓleg entre la periodista Maria Josep Picˇ i l'especialista en gastronomia Toni MassanÚs. Finalment, a les 20.30 hores es farÓ el lliurament dels premis als guanyadors, en un acte presentat per la periodista Isabel Pastor i que tambÚ comptarÓ amb l'actuaciˇ del grup Free Boleros.

-->