L’Ajuntament tramita més de 250 certificats digitals durant els primers sis mesos

10/10/2019

El servei es va posar en marxa a mitjans d'abril a la segona planta de l'edifici de Ferreres Bretó. Les persones interessades han de portar el DNI o el passaport i, en cas de ciutadans de estrangers, han d'aportar el NIE i el passaport en vigor.

L'Ajuntament de Benicarló ha tramitat un total de 255 certificats digitals des que, el passat 10 d'abril, va entrar en servei el Punt de Registre d'Usuari, a través del qual es pot sol·licitar el certificat digital d'una manera ràpida i senzilla.

El tràmit és molt senzill i les persones que vulguen sol·licitar el certificat digital només han d'adreçar-se a l'Ajuntament de Benicarló (c. de Ferreres Bretó, 10), a la segona planta, i portar el DNI o el passaport. En cas de ser ciutadans estrangers, han d'aportar el NIE i el passaport en vigor.

El certificat, que és totalment gratuït, permet firmar i xifrar missatges de correu electrònic segur i identificar els usuaris davant de serveis telemàtics de les administracions públiques i entitats privades. Els certificats són vàlids, per exemple, per a presentar la declaració de la renda, per a sol·licitar documents a la Seguretat Social, per a consultar o demanar documents al Cadastre o per a sol·licitar els viatges de l'IMSERSO, entre d'altres.

Una vegada emés, el certificat està subjecte a les condicions d'ús, limitacions i responsabilitats establertes en la política de certificació de certificats reconeguts en dispositiu segur per a ciutadans.

-->