Un concert dĺEls Jˇvens protagonitzarÓ la programaciˇ cultural del Nou dĺOctubre

30/09/2019

El grup de m˙sica valenciÓ Els Jˇvens actuarÓ dimecres dia 9 a les 13.00 hores a la plaša de Sant Bartomeu. Abans, hi haurÓ l'acte institucional i prŔviament, el dia 8, el tradicional Correllengua.

Els Jˇvens, un dels ˙ltims fen˛mens de la m˙sica en valenciÓ, oferirÓ un concert-vermut a Benicarlˇ amb motiu de la festivitat del Nou d'Octubre. SerÓ un dels ˙ltims concerts del grup, que dirÓ adÚu als escenaris el proper 2 de novembre, desprÚs d'una traject˛ria curta per˛ molt intensa i plena d'Ŕxits.

El concert, d'entrada lliure, s'ha programat per a les 13.00 hores, en una aposta de l'AgŔncia de Promociˇ del ValenciÓ Aviva Benicarlˇ, organitzadora del recital, per recuperar els concerts diŘrns i per a tots els p˙blics. La formaciˇ oferirÓ un recull dels seus temes mÚs coneguts, representatius tots ells d'una m˙sica diferent, moderna per˛ tambÚ tradicional, en una barreja que ells mateixos han batejat com źrondalla pop╗.

Actes institucionals i Correllengua

Abans del concert, a les 9.00 hores, hi haurÓ les tradicionals campanes al vol i a les 10.00 hores la marxa popular ciclista. Ja a les 11.30 hores, arrancarÓ la cercavila festiva des de l'Ajuntament amb la comitiva oficial acompanyada de la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolšainers i Tabaleters i el Grup de M˙sica i Danses la SotÓ. La cercavila finalitzarÓ a la plaša de Sant Bartomeu, on tindrÓ lloc l'acte institucional.

El dia d'abans, com cada any, els centres educatius de Benicarlˇ celebraran el Nou d'Octubre amb el tradicional Correllengua, que sortirÓ des del Mucbe i passarÓ per la plaša de la Constituciˇ fins a arribar a la plaša de Sant Bartomeu, l'alumnat de tercer i quart de primÓria llegirÓ el manifest en defensa de la llengua. DesprÚs de la lectura, els escolars podran gaudir d'un espectacle d'animaciˇ infantil a cÓrrec de Mˇn d'Animaciˇ.

-->