Notícies destacades

El Ple aprova per unanimitat una declaració institucional d’emergència climàtica

27/09/2019

Els quatre grups municipals han aprovat per unanimitat un document a través del qual l'Ajuntament es compromet a establir els compromisos, les normatives i els recursos necessaris per a frenar la crisi climàtica. Benicarló se suma d'aquesta manera al moviment internacional que ha convocat diverses mobilitzacions previstes per a avui mateix.

Benicarló se suma a les mobilitzacions que s'han convocat per a tot el dia d'avui en el marc d'un moviment d'abast internacional per denunciar l'emergència climàtica. L'Ajuntament va visibilitzar aquest suport en el Ple ordinari del mes de setembre celebrat ahir amb l'aprovació, aprovant per unanimitat dels 4 grups (PSOE, PP, Ciudadanos i Compromís) una moció en forma declaració institucional d'emergència climàtica segons el qual l'Ajuntament reconeix que el planeta es troba en greu perill i assumeix el compliment d'una sèrie de compromisos que contribuïsquen a revertir la situació.

El document insta la màxima institució municipal a garantir les reduccions de gasos d'efecte hivernacle i a detindre la pèrdua de la biodiversitat. També inclou una aposta decidida per les energies 100% renovables, per l'autoconsum elèctric i per una mobilitat sostenible que aposte per fomentar la bicicleta o altres mitjans de transport no contaminants, entre d'altres.

Finalment, la declaració institucional preveu mesures per avançar en altres aspectes com l'economia local i de proximitat o l'agricultura ecològica i insta l'Ajuntament a adaptar-se a les conseqüències de la crisi climàtica, on s'inclouen l'augment de la temperatura, l'augment del nivell del mar o la irregularitat de les precipitacions.

-->