35 dolçainers homenatjaran Ximo Albiol amb un concert de la colla de la Federació

25/09/2019

Serà el primer concert que interpretarà la colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters a la província de Castelló. El tribut es durà a terme el pròxim 5 d'octubre a l'Auditori Pedro Mercader.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, junt a Juanjo Trilles, president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, i Miguel Maura, president de la Colla de Dolçainers de Benicarló, ha presentat aquest matí l'homenatge a Ximo Albiol «El dolçainer», que es durà a terme el pròxim 5 d'octubre a l'Auditori Pedro Mercader.

El regidor s'ha mostrat molt content amb la iniciativa i ha manifestat que «Ximo va ser un mestre tant a les comarques de Tarragona com de Castelló, i crec que va ser una figura clau en la consolidació del nostre instrument per antonomàsia a la nostra comarca i més enllà». «Com alumne seu que vaig ser, és una satisfacció que es duga a terme aquest homenatge, que intenta fer justícia a tot l'impuls que Ximo va donar a la cultura popular», ha reconegut Manchón.

El tribut constarà d'un concert que, com ha desvetllat Trilles «serà el primer que interpretarà a la província de Castelló la colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, format per 35 músics de tot el territori valencià». Trilles ha recordat que «Ximo va ser un referent, reconegut al Baix Maestrat, a les Terres de l'Ebre i gairebé a tot el País Valencià».

Per la seua part, Maura ha convidat la gent a assistir a l'acte i ha reconegut que «per a nosaltres és un orgull comptar amb la colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters per a retre l'homenatge a Ximo, perquè mostraran tot el que es pot arribar a fer amb la dolçaina».

-->