Benicarló consolida la condició de capital cultural de la comarca

20/09/2019

Amb la III Trobada de Danses del Maestrat i la XXVI Trobada de Bandes, la ciutat serà l'epicentre cultural durant dos caps de setmana consecutius. Les dos jornades reuniran a Benicarló més de 1.000 participants.

Aquest dissabte 21 la ciutat acollirà la III Trobada de Danses del Maestrat, mentre que el pròxim, el dia 28, serà seu de la XXVI Trobada de Bandes, dos actes de rellevància cultural que, segons ha remarcat el regidor de Cultura, Pedro Manchón, «refrenden la capitalitat cultural que ha assolit Benicarló». Per la seua part, l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha subratllat que «estem molt satisfets d'acollir aquests dos esdeveniments i de ser referents en l'àmbit cultural».

En concret, en la III Trobada de Danses del Maestrat participaran més de 400 músics i dansaires de 20 municipis de les comarques del Baix Maestrat, l'Alt Maestrat, la Plana Alta i l'Alcalatén. La Trobada de Danses començarà a les 17.00 hores a la plaça de la Constitució, i posteriorment se seguirà un recorregut fins a la plaça de Sant Bartomeu on, a partir de les 18.00 hores, cada grup ballarà la dansa més tradicional el seu municipi. Al finalitzar, està previst que tots els grups ballen a la plaça de Sant Bartomeu el tradicional ball del carrer del Carme.

Prèviament, de matí, també es durà a terme la III Trobada d'Entitats del Maestrat, un acte que porta per títol «El futur dels pobles del Maestrat: associacionisme, cultura, i progrés econòmic» i que comptarà amb dos taules de debat: «Cultura i Maestrat» i «Economia i Maestrat».

El proper cap de setmana serà el torn de la XXVI Trobada de Bandes, que reunirà 14 associacions musicals de municipis de la comarca i un total de 700 músics. La jornada començarà a les 17.30 hores amb una desfilada des de la plaça de la Mare Molas fins a la plaça de la Constitució, on estarà l'escenari i es durà a terme la pròpia trobada. Una vegada a l'escenari, cada associació interpretarà la seua peça, i per finalitzar la trobada totes les bandes n'interpretaran una de conjunta.

A més, aquest dissabte 21 a les 19.00 hores s'inaugurarà l'exposició «25 anys de Trobades», que es podrà visitar al Mucbe fins el dia 29. La mostra és una posada en escena dels fons documentals de les diverses associacions musicals, que valdrà per rememorar les Trobades anteriors i per reconéixer les pròpies associacions.

-->