Al voltant de 700 músics es trobaran a Benicarló en la XXVI Trobada de Bandes

19/09/2019

La jornada se celebrarà el pròxim 28 de setembre i congregarà 14 associacions musicals de municipis de la comarca del Baix Maestrat. Prèviament, del dia 21 al 29, es podrà visitar al Mucbe l'exposició «25 anys de Trobades», que repassa les edicions anteriors de les Trobades.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, junt al president de l'Associació Musical Ciutat de Benicarló, Vicent Arnau, ha presentat la XXVI Trobada de Bandes del Baix Maestrat. El regidor ha remarcat que «amb aquesta activitat que ens presenta l'Associació Musical Ciutat de Benicarló es refrenda la capitalitat cultural que ha assolit Benicarló». A més, Manchón ha subratllat que «la música de banda forma part del nostre ADN cultural i aquesta és una molt bona ocasió per a gaudir de l'alt nivell dels músics de la nostra comarca».

El proper 28 de setembre Benicarló es convertirà en l'epicentre comarcal de la música, amb la XXVI Trobada de Bandes del Baix Maestrat, que reunirà 14 associacions musicals de municipis de la comarca i un total de 700 músics. La jornada començarà a les 17.30 hores amb una desfilada des de la plaça de la Mare Molas fins a la plaça de la Constitució, on estarà l'escenari i es durà a terme la pròpia trobada. Una vegada a l'escenari, cada associació interpretarà la seua peça, i per finalitzar la trobada totes les bandes interpretaran una peça conjunta.

Arnau ha recordat que «les trobades són unes jornades en què les diverses bandes presenten un resum del seu treball anual, però la novetat d'enguany és que al ser la XXVI Trobada hem volgut fer un resum de les 25 edicions anteriors amb una exposició».

Aquest dissabte 21 a les 19.00 hores s'inaugurarà l'exposició «25 anys de Trobades», que es podrà visitar al Mucbe fins el dia 29. La mostra és una posada en escena dels fons documentals de les diverses associacions musicals, que valdrà per rememorar les Trobades anteriors i per reconéixer les pròpies associacions.

-->