Benicarló fomenta l’emprenedoria a través del programa Actiben Inicia

12/09/2019

La iniciativa està organitzada per l'Ajuntament i realitzada per la Càtedra INCREA d'innovació, creativitat i aprenentatge de la Universitat Jaume I. El programa es durà a terme del 26 de setembre al 12 de novembre.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, junt a la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I, Inmaculada Rodríguez, i la directora de la Càtedra INCREA d'innovació, creativitat i aprenentatge, Maria Ripollés, han presentat el programa Actiben Inicia. Es tracta d'un programa organitzat per l'Ajuntament, a través d'Actiben, i realitzat per la Càtedra INCREA d'innovació, creativitat i aprenentatge de la Universitat Jaume I. En referència a aquest punt, l'alcaldessa ha destacat que «es tracta d'una col·laboració important entre la Universitat, l'Ajuntament i el sector privat».

En concret, es tracta d'un programa d'anàlisi i validació de projectes emprenedors, que està destinat a persones que vulguen iniciar un negoci, a empreses de nova creació o a autònoms que vulguen validar el seu projecte. Entre els objectius principals de la iniciativa es troben els de dotar les petites empreses i emprenedors d'eines per a implementar els seus negocis amb èxit, ajudar els participants a trobar oportunitats de negoci i que desenvolupen habilitats transversals per a la gestió de l'estrès, l'apoderament o el lideratge positiu. Ripollés ha subratllat que «el programa té com a finalitat última augmentar les possibilitats d'èxit de les persones emprenedores de Benicarló».

La vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I ha manifestat que «com a part del nostre compromís social, des de la Universitat tenim l'obligació d'oferir els nostres serveis de formació i assessorament a tota la província, i és un plaer col·laborar amb Benicarló i facilitar la possibilitat de creació d'ocupació».

El programa es durà a terme del 26 de setembre al 12 de novembre, i les persones interessades a participar poden apuntar-se de manera gratuïta a través del següent formulari i obtindre més informació a través del correu programa@actiben.com, del telèfon 626 890 582 o dirigint-se a la Cambra Agrària (c. de César Cataldo, 2).

Espai Empresarial Actiben

El programa es durà a terme a l'Espai Empresarial Actiben (antic edifici d'Aidima), que ja es troba totalment operatiu després de les obres de reparació i millora que s'han dut a terme. Respecte de l'espai, es troba cedit de manera gratuïta a l'Ajuntament per part de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per un període de 10 anys, prorrogable durant 20 més.

L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta per tindre l'edifici a punt i ha remarcat que «l'objectiu d'aquest espai empresarial és impulsar i afavorir la creació d'empreses, que es desenvolupen en sectors estratègics i compten amb un factor diferenciador».

L'espai ja es troba a punt per a acollir activitat empresarial i, com ha reconegut l'alcaldessa, «en aquest moment ja estem en disposició d'escoltar totes les empreses i les iniciatives que necessiten l'espai per a realitzar la seua activitat, on disposaran de connexió a internet, servei de reprografia, sales de reunió, aules de formació, a més de servei de formació i d'assessorament personalitzat».

-->