Benicarló obri la representació de les Festes a la participació dels homes

19/08/2019

El I Pla d'Igualtat d'Oportunitats contempla, en el Pla d'Acció, la incorporació de la figura de l'home. Alguns municipis de la comarca ja han incorporat homes en l'àmbit representatiu.

L'Ajuntament de Benicarló, a través del I Pla d'Igualtat d'Oportunitats, ja contempla l'entrada d'homes com a figura representativa a les Festes Patronals, que fins ara estava reservada exclusivament a les dones. Així ho va anunciar l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, en l'acte de Proclamació de la reina, dulcinea i dames de la Cort d'Honor que va tindre lloc divendres passat.

Miralles va subratllar que «des dels ajuntaments tenim l'obligació de prendre totes les mesures per a aconseguir una societat més igualitària en tots els aspectes». L'alcaldessa va remarcar que «Benicarló no es pot quedar enrere i hem d'impulsar i implantar la igualtat de gènere en tots els àmbits com a objectiu principal» i va animar els joves benicarlandos a participar.

Pel que fa al nom que rebran els futurs representants masculins, l'alcaldessa va assenyalar que «encara no el tenim decidit» i va nomenar algunes possibilitats, com ara fadrins, cavallers o festers.

Alguns municipis de la comarca com Càlig o Vinaròs ja han comptat amb homes en l'àmbit representatiu de les seues festes i altres com Peníscola també contemplen la incorporació dels homes.

-->