Els treballs de neteja al Corral del Petiquillo minimitzen el risc d’incendis

07/08/2019

Les actuacions les du a terme l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències a través d'un conveni amb el Consorci de Bombers. Els treballs van començar el mes de juny i han estat supervisats pels tècnics municipals i els responsables de la unitat dels serveis de Bombers.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el diputat provincial de Bombers i Prevenció d'Incendis, Abel Ibáñez, i el regidor d'Obres i Serveis, Ilde Añó, han visitat els treballs de neteja i desbrossament que s'estan duent a terme a la zona del Corral del Petiquillo amb l'objectiu de minimitzar el risc d'incendis forestals a la temporada d'estiu.

A través del conveni firmat amb la Diputació Provincial i el Consorci de Bombers, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, depenent de la Generalitat Valenciana, ha dut a terme tasques de neteja i desbrossament a la zona del Corral del Petiquillo. Miralles ha remarcat que «aquests tipus d'actuacions es realitzen en zones que tenen una perillositat d'incendi i es troben al voltant de poblacions o d'urbanitzacions».

En concret, els treballs han consistit a aclarir els arbres, majoritàriament pins en mal estat o que a través de la copa puguen propagar un incendi, i a més s'ha desbrossat el terreny. Els treballs s'han supervisat des dels serveis tècnics de l'Ajuntament i dels responsables de la unitat dels serveis de Bombers, amb seu a Benicarló.

L'alcaldessa ha reconegut que «aquesta actuació era una reivindicació dels veïns de la zona» i ha recordat que «els treballs s'han produït tant en terrenys municipals com en privats, per la qual cosa prèviament s'ha demanat permís als propietaris».

Per la seua part, Ibáñez ha recalcat que «les actuacions se centren en punts on hi ha població vivint, perquè són zones amb més risc i volem millorar la seguretat». «En total s'actuarà sobre una superfície de 10 hectàrees de terreny, de les quals ja s'han condicionat quatre», ha finalitzat Ibáñez.

-->