Benicarló aposta per unes festes sense agressions sexistes i pel consum responsable

06/08/2019

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives organitza per cinquè any una campanya per a conscienciar la població que la festa i l'oci han de ser espais segurs i lliures d'agressions sexistes. Voluntaris col·laboraran en el Punt Violeta que es tornarà a instal·lar al recinte de les penyes.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, el regidor de Festes, Pedro Manchón, i el president de la Coordinadora de Penyes, Eloy Cerdá, han presentat aquest matí les dos campanyes de prevenció i sensibilització que es duran a terme amb motiu de les Festes Patronals, que enguany se celebraran del 16 al 25 d'agost.

En concret, la primera de les dos campanyes s'anomena «Consumeix amb responsabilitat i coneixement» i se centra en la prevenció del consum de drogues i d'alcohol, especialment en menors d'edat. En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives ha recordat que «els menors d'edat no poden consumir alcohol, i per a què no ho facen és important que no se'ls en venga». Cerdà també ha anunciat que durant un parell de nits Creu Roja crearà un espai de prevenció activa dins del recinte de les penyes, on oferiran informació i organitzaran activitats amb el missatge de prevenció del consum d'alcohol i altres drogues.

L'altra campanya, de sensibilització i prevenció de la violència de gènere i en defensa de la igualtat de gènere, porta per lema «Sols un sí és sí» i compta amb la col·laboració de la Comissió de Festes i la Coordinadora de Penyes, que s'han mostrat des del primer moment decidides a participar activament en aquesta campanya. En nom de la Coordinadora, Eloy Cerdá ha assenyalat que «com tots els anys, estem encantats de col·laborar amb les campanyes, i perquè arriben a més gent hem inclòs el lema de la campanya de prevenció en polseres i gots».

Enguany, el recinte de penyes tornarà a comptar, durant dos nits, amb un Punt Violeta amb l'objectiu de previndre agressions i actituds sexistes. El punt estarà format per voluntaris que donaran informació i, en cas de produir-se alguna agressió, acompanyaran les víctimes al punt d'assistència. La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives ha convidat a totes aquelles persones que vulguen ser voluntàries del Punt Violeta a assistir a la trobada que s'ha programat per a aquest dijous 8 d'agost a les 20.00 hores a l'Edifici Gòtic.

El regidor de Festes ha agraït la col·laboració i la bona predisposició de la Coordinadora de Penyes i ha recordat que «per tal que les campanyes siguen encara més efectives cal la col·laboració de tota la ciutadania i que apliquen totes les recomanacions».

-->