Benicarló competirà per ser reconegut com una referència en reciclatge de vidre

31/07/2019

Més de 120 establiments de la localitat participaran en la campanya estival de reciclatge «Movimiento Banderas Verdes», d'Ecovidrio, que atorgarà un guardó als municipis que més reciclen. Els ciutadans de Benicarló van reciclar vora 400.000 quilos de vidre l'any 2018.

Benicarló competirà durant les pròximes setmanes, junt a 40 municipis costers de la Comunitat Valenciana, per obtindre el guardó ambiental que reconeixerà les dos localitats que més vidre reciclen. Aquest premi forma part de la campanya estival de reciclatge «Movimiento Banderas Verdes», d'Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a nivell nacional.

A hores d'ara, 122 establiments de Benicarló ja han confirmat que participaran en la campanya de reciclatge, que busca comprometre la ciutadania contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge dels envasos de vidre.

Durant el període de la campanya es realitzaran visites de formació a diversos establiments, s'entregaran cubs especials de reciclatge, s'instal·laran nous contenidors i s'augmentaran les freqüències de recollida de vidre.

Durant l'any 2018, la ciutadania de Benicarló va reciclar un total de 396.740 quilos de residus d'envasos de vidre, una xifra que suposa una mitjana de 15,01 quilos per habitant. El municipi compta amb 189 contenidors de vidre, la qual cosa significa un contenidor per cada 140 habitants.

-->