Benicarló vol importar el model dels camps de voluntariat a la joventut local

30/07/2019

Un grup de 10 voluntaris realitzen tasques de suport i animació amb gent gran i persones amb discapacitat al Centre Geriàtric i a la Residència Sant Francesc. Els joves que participen en aquesta iniciativa de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) provenen de diferents parts d'Espanya i busquen una oportunitat de comprometre's de forma voluntària i desinteressada.

El secretari autonòmic d'Inclusió, Alberto Ibáñez, i el director general de l'IVAJ, Jesús Martí, acompanyats de la presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Gemma Cerdà, i el regidor de Joventut, Fernando Jovaní, han visitat aquest matí el Centre Geriàtric Sant Bartomeu i la Residència Sant Francesc per comprovar de primera mà el treball dels joves voluntaris d'entre 18 i 25 anys que durant dos setmanes estan a Benicarló participant en el projecte del camp de voluntariat social de persones majors i discapacitat.

La presidenta de l'OACSE s'ha mostrat molt satisfeta pel treball que estan duent a terme els joves voluntaris i ha manifestat la intenció «d'importar el model de voluntariat a la gent jove del municipi perquè es puga dur a terme durant tot l'any i no siga una activitat exclusiva de l'IVAJ».

El regidor de Joventut ha recalcat «l'exemple que donen els joves voluntaris, regalant el seu temps de manera desinteressada en una activitat que ajuda a enfortir les relacions entre diferents generacions». A més, Jovaní ha insistit en la voluntat «d'adaptar aquest model a la joventut local i així dur a terme accions puntuals a Nadal, Pasqua i períodes en què els joves tenen més temps».

Per la seua banda, el secretari autonòmic d'Inclusió ha explicat que «per a la Generalitat Valenciana és una prioritat la convivència intergeneracional» i ha subratllat que «la millor manera de generar una societat inclusiva on tot el món respecte és convivint i treballant». Ibáñez ha donat les gràcies a l'Ajuntament i als voluntaris «per dedicar el seu temps a facilitar i millorar la vida de la gent».

-->