Notícies destacades

Benicarló acull un nou curs sobre el poder de les dones en l’antiguitat

25/07/2019

El curs està organitzat per la Diputació de Castelló i el Mucbe i reunirà durant dos dies experts que parlaran sobre la relació de les dones de l'antiguitat amb el poder polític i social. Més de 70 persones s'han matriculat en el curs, que ja compleix 14 edicions.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del cap del Servei d'Arqueologia de la Diputació de Castelló, Arturo Oliver, i el professor de la Universitat Jaume I Josep Benedito, ha inaugurat el curs d'arqueologia que des de fa 14 anys té lloc a Benicarló gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, la Diputació i la UJI. L'alcaldessa ha recordat que Benicarló és una ciutat «absolutament bolcada en la protecció, conservació i posada en valor del nostre patrimoni arqueològic» i ha reconegut que «és un orgull poder impartir cursos com aquest en el qual participen els millors especialistes en la matèria».

El curs reuneix més de 70 participants i enguany tracta el tema del poder de les dones en l'antiguitat. Per a parlar sobre la matèria, s'han programat durant dos dies set conferències que aportaran visions diverses sobre la relació que les dones de l'antiguitat van tindre amb el poder polític i social, de forma directa o indirecta, tant en la cultura romana com la grega, egípcia, púnica i ibera.

-->