Notícies destacades

La Brigada tracta les faroles contra la corrosió causada pels orins dels gossos

18/07/2019

En aquesta ocasió s'està treballant amb més de 30 faroles ubicades en la zona dels voltants del carrer del Nou d'Octubre. El tractament consisteix a sanejar el peu de la farola i aplicar una fibra de vidre protectora.

Els operaris de la Brigada d'Obres i Serveis treballen durant tota la setmana en el sanejament de les faroles ubicades al carrer del Nou d'Octubre, carrer del Doctor Coll i plaça del Vi de Carlon. En total, s'actuarà en unes 30 faroles afectades pel desgast i la corrosió que causen fonamentalment els efectes dels orins dels gossos.

El tractament que s'està aplicant consisteix a eliminar l'òxid, sanejar les zones més afectades i aplicar un tractament de fibra de vidre que protegeix les lluminàries i atura el procés de desgast que posaria en risc la integritat i l'estabilitat de les faroles.

El regidor d'Obres i Serveis, Ilde Añó, ha recordat la importància de respectar el mobiliari urbà i ha insistit en què «els propietaris de gossos han d'evitar que els animals orinen a les faroles». «No només es tracta d'una qüestió econòmica, ja que aquests tractaments evidentment tenen un cost per a l'Ajuntament, sinó també de seguretat, en el sentit que algunes faroles es troben en risc de caure».

Els tractaments s'aniran ampliant progressivament a altres zones de la ciutat.

-->