47 adolescents participen en una activitat amb residents del Centre GeriÓtric

10/07/2019

L'activitat conjunta estÓ emmarcada dins de la campanya źViu l'Estiu╗, organitzada per l'Institut ValenciÓ de la Joventut (IVAJ). Els joves, d'entre 14 i 17 anys, procedeixen tant de la Comunitat Valenciana com d'Aragˇ.

Un grup de 47 adolescents allotjat a l'Alberg Juvenil Sant Crist del Mar, en el marc del programa de l'IVAJ źViu l'Estiu╗, va participar ahir en una activitat conjunta amb residents del Centre GeriÓtric Sant Bertomeu. L'activitat va servir per sensibilitzar els adolescents sobre les cures i la importÓncia de les persones grans, per fomentar el voluntariat com a eina d'acciˇ i canvi social i per oferir un espai de diÓleg compartit entre adolescents i les persones grans.

A banda dels residents del Centre GeriÓtric i dels 47 joves d'entre 14 i 17 anys, procedents tant de la Comunitat Valenciana com d'Aragˇ, l'activitat tambÚ va comptar amb la participaciˇ de cinc monitors, que coordinen les activitats del campament. Per part del Centre GeriÓtric tambÚ van participar la tŔcnica d'animaciˇ sociocultural, la psic˛loga i la treballadora social. TambÚ hi van assistir la regidora de Benestar Social i presidenta del Organisme Aut˛nom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Gemma CerdÓ, i el regidor de Joventut, Fernando JovanÝ.

Les activitats que van preparar els adolescents van consistir en jocs i dinÓmiques diverses, que van ajudar els residents a treballar la mem˛ria a curt termini, a banda de jugar a jocs de taula i realitzar un taller de manualitats. Aquestes van servir per augmentar la confianša entre els adolescents i els residents per ajudar a establir converses i fomentar el creixement personal tant d'uns com d'altres.

-->