La veterinÓria benicarlanda Elsa Beltran serÓ la mantenidora de les Festes Patronals

08/07/2019

EstÓ especialitzada en neurologia i neurocirurgia i i Ús professora a la Universitat de Londres des de 2014. L'alcaldessa, Xaro Miralles, ja ha informat de la proposta a la Junta de Portaveus.

Les Festes Patronals 2019 ja tenen mantenidora. Es tracta de la veterinÓria benicarlanda especialitzada en neurologia i neurocirurgia Elsa Beltran Catalan, que serÓ l'encarregada de llegir el pregˇ inaugural de les Festes la nit del 16 d'agost. AixÝ ho ha informat l'alcaldessa, Xaro Miralles, a la Junta de Portaveus, abans que el Ple ordinari del mes de juliol aprove oficialment el seu nomenament.

Elsa Beltran Ús llicenciada per la Facultat de VeterinÓria de la Universitat Cardenal Herrera - CEU, a ValŔncia l'any 2002. Posteriorment es va traslladar a Barcelona per a cursar un postgrau clÝnic a la Universitat Aut˛noma. En aquest moment va ser quan es va despertar en ella la passiˇ per l'especialitat de la neurologia, la qual cosa la va dur a Anglaterra l'any 2006, en busca de millors oportunitats per a la seua especialitzaciˇ.

L'any 2011 va obtindre la diplomatura pel ColĚlegi Europeu de Neurologia VeterinÓria, instituciˇ de la qual forma part actualment com a presidenta del ComitŔ d'Educaciˇ. ParalĚlelament, treballa com a docent a la Universitat de Londres des de l'any 2014, com a professora de neurologia i neurocirurgia veterinÓria. A banda, segueix colĚlaborant amb diversos postgraus de neurologia de facultats de veterinÓria espanyoles i contribueix amb l'Associaciˇ de Veterinaris Espanyols Especialistes en Petits Animals (AVEPA), com a membre del comitŔ cientÝfic.

A banda de la formaciˇ i la docŔncia, tambÚ sent gran passiˇ per la investigaciˇ, la qual cosa l'ha dut a publicar mÚs de 50 articles en revistes i capÝtols de llibres d'abast internacional. El seu prestigi li permet donar conferŔncies arreu del mˇn. Actualment tambÚ treballa com a editora del llibre de Neurologia VeterinÓria de l'Associaciˇ BritÓnica de Petits Animals (British Small Animal Veterinary Association) i com a editora associada a la revista Frontier Veterinary Science.

El gener del 2019 se li va atorgar el premi ┴ngel Herrera-Alumni CEU, com a reconeixement a la millor alumna per la seua traject˛ria professional, emprenedoria i inspiraciˇ per a l'Ŕxit. Beltran ha continuat la seua formaciˇ, i el febrer del 2019 va obtindre la diplomatura en Educaciˇ VeterinÓria per la Universitat de Londres, convertint-se aixÝ en membre de l'AcadŔmia d'Educaciˇ Superior.

-->