Notícies destacades

Benicarló tindrà dos nous tallers d’ocupació per a persones amb dificultats d’inserció laboral

29/05/2019

Els tallers tindran una durada de 6 mesos i donaran formació en jardineria i ocupació a 24 persones. Un dels tallers s'ha concedit a l'Ajuntament i l'altre al Pacte Territorial per l'Ocupació Maestrat Litoral (Obsedi Maestrat), que també es gestiona des de Benicarló.

El regidor de Promoció Econòmica en funcions, Román Sánchez, ha anunciat avui que Benicarló posarà en marxa, a partir del 31 de maig, dos nous tallers d'ocupació destinats a persones vulnerables amb dificultats d'inserció laboral. Sánchez ha incidit en què «l'objectiu principal és millorar l'ocupabilitat dels col·lectius més desafavorits, i per això la selecció de tots els alumnes-treballadors s'ha fet en coordinació amb l'Àrea de Benestar Social».

Els dos tallers, que tenen una subvenció de 116.000 euros cadascun, combinaran una part de formació teòrica i una altra de pràctiques laborals i se centraran en la jardineria. Els alumnes-treballadors que aconseguisquen superar tant la part teòrica com la pràctica obtindran el certificat de professionalitat d'Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria. En cas que el taller es pugués ampliar a 1 any més, com ha passat enguany amb el taller Et Formem d'administratius, els alumnes-treballadors podrien optar a aconseguir dos certificats de professionalitat més.

Román Sánchez ha detallat que, dels dos tallers, un s'ha concedit a l'Ajuntament de Benicarló i l'altre al Pacte Territorial per l'Ocupació Maestrat Litoral (Obsedi Maestrat), un projecte gestionat des de Benicarló i que inclou, a més de Benicarló, les poblacions de Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena, Càlig, Sant Jordi i Sant Rafael. Els 12 alumnes-treballadors juntament amb el personal docent i directiu del taller d'Obsedi Maestrat se seleccionaran entre la ciutadania dels municipis que en formen part.

-->