EL VALENCIÀ ÉS DE LLEI

En què consisteix la campanya?

«El valencià és de llei» és una iniciativa de la Regidoria de Normalització Lingüística que pretén difondre els drets lingüístics dels valencianoparlants per a crear consciència lingüística i trencar prejudicis i actituds desfavorables a l'ús social de la llengua pròpia.

Com puc adherir-me a la campanya?

Si tens un establiment o edites alguna publicació local, pots sumar-te a la campanya «El valencià és de llei» a través d'Aviva Benicarló, l'Agència de Promoció del Valencià. A l'efecte de complir amb rigor l'objectiu de la campanya se signarà un conveni entre l'Ajuntament i la part adherida.

Què ofereix l'Ajuntament?

  • Cartell de campanya i adhesiu distintiu dels participants. L'Ajuntament obsequiarà la part adherida amb un cartell en format pòster, en color, del decàleg dels drets lingüístic i un adhesiu distintiu de la campanya, en què figurarà un dels deu drets, el que més concorde amb l'activitat comercial. Per exemple, a les botigues d'articles infantils correspon el segon: Transmet i ensenya el valencià als teus fills. Les llengües que es transmeten són les que viuen.

  • Publicitat del negoci. Quan l'Ajuntament difonga els drets a través de les xarxes socials, es farà la publicitat dels comerços adherits.

A què es compromet la part adherida?

Com a norma general, la part adherida es compromet a respectar i promoure els drets lingüístics.

  • En el cas dels establiments, caldrà col·locar el cartell en un lloc visible del local, a la vista dels clients. L'adhesiu s'enganxarà bé en el vidre de la porta d'entrada o bé en l'aparador exterior amb la finalitat que els ciutadans identifiquen, des del carrer, que l'establiment està adherit a la campanya.

  • En el cas dels mitjans de comunicació, publicaran una notícia en què manifesten la seua adhesió a la campanya i difondran el dret lingüístic corresponent. Els digitals ho poden fer, també, a través d'un bàner en la seua web.

Consulta els 10 drets lingüístics i les adhesions que s'hi van produint:

-->