Ajuntament de Benicarló - Turisme

Port de cultura / Entorn / Catí - Ares del Maestrat - Vilafranca - Benassal

Catí- Ares del Maestrat- Vilafranca- Benassal

A 52 km de Benicarló, trobem Catí. Es tracta d'una població que conserva un casc antic amb tota l'aroma de l'època medieval. Hi destaca la casa-Ajuntament d'arquitectura gòtica civil (1427) i el temple parroquial gòtic (s. XV) amb portada romànica (s. XIII), on hi destaca un retaule del s. XV. També s'hi pot visitar l'ermita de l'Avellà (s. XVI), que compta amb fonts d'aigües de gran qualitat. Són típics els seus torrons i el formatge fresc artesans.

Ares del Maestrat és a 80 km de Benicarló. Ares és una antiga població situada a 1200 m d'altitud, que compta amb un Ajuntament gòtic i un temple parroquial d'arquitectura neoclàssica. S'hi conserven restes del castell de la Mola i pintures rupestres a la cova Remígia.

Vilafranca, a 90 km, té un Ajuntament gòtic (s.XIV), on s'hi troba un retaule sobre taules de Valentí Montoliu de 1455. Al temple parroquial renaixentista (1567-1572), hi ha un retaule de Sant Miquel de Bernardo Sierra de 1470. També hi trobem l'ermita de la Mare de Déu del Llosar d'arquitectura barroca (s. XVIII) i la de la Pobla del Bellestar.

Benassal, a 75 km, és famós pel seu Balneari de la Font d'en Segures, amb aigües de gran qualitat. Hi destaca també el temple parroquial (s. XVIII) i algunes cases nobles. Cal ressaltar-ne també els embotits.

© 2000-2019 Equip Desenvolupament Web