Dilluns comença la Setmana dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019

08/11/2019

La Setmana començarà de manera immillorable amb l'anunci dels guanyadors, i finalitzarà dissabte 16 amb l'acte de lliurament. A més, s'han envoltat els Premis amb un seguit d'actes que inclouen passejades, conferències, tallers i lectures de poemes que contribuiran a apropar els guardons a la ciutadania.

La Setmana dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019 engegarà dilluns amb un dels plats forts: la lectura de les actes dels jurats de les diverses modalitats i l'anunci dels guanyadors d'enguany, que es durà a terme a les 16.00 hores a la Capella del Mucbe. Dimarts, els Premis Literaris s'aproparan al Mercat Municipal amb una promoció molt literària: per qualsevol compra superior a 8 euros es regalarà un llibre guanyador de les edicions anteriors.

Amb motiu del noranté aniversari del naixement del poeta Jaime Gil de Biedma, l'associació Rodonors Invictes ens convidarà a viatjar pels seus poemaris dimecres a partir de les 19.30 hores. Pel que fa a dijous, l'activitat començarà a les 10.00 hores amb un taller de rap i combat poètic que impartirà Fran Yera, del grup ATUPA, que es dirigeix als alumnes dels Instituts d'Educació Secundària. Per acabar, a les 19.30 hores s'ha programat la conferència «Del dibuix al ninot», a càrrec de Fernando Foix, artista faller benicarlando que enguany també forma part del jurat de l'Àlbum Infantil Il·lustrat.

Per a divendres a les 20.30 hores s'ha programat una iniciativa molt especial que porta per títol «Benicarló, no fa molt, no fa tant», que farà viatjar el públic al passat a través dels records, els sons, les paraules i les imatges. L'activitat consisteix en un passeig pels carrers del centre de la ciutat que recrearà, a través de diverses escenes, com era Benicarló no fa tants anys. La passejada és gratuïta, però cal adquirir tiquets per a la posterior festa popular, en què se servirà olleta benicarlanda i Vi de Carlon.

La Setmana dels Premis es tancarà la vesprada de dissabte 16 amb l'esdeveniment més esperat: l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2019. La jornada, que es portarà a terme al Magatzem de la Mar, començarà a les 17.30 hores amb «Els diàlegs dels Premis». L'activitat inclourà una primera entrevista a la periodista Sílvia Cóppulo, que tractarà temes com la relació entre el periodisme, els conflictes i les notícies enganyoses. En acabar, es durà a terme un diàleg entre la periodista Maria Josep Picó i l'especialista en gastronomia Toni Massanés. Finalment, a les 20.30 hores es farà el lliurament dels premis als guanyadors, en un acte presentat per la periodista Isabel Pastor i que també comptarà amb l'actuació del grup Free Boleros.

-->