La Jornada d'Esports Adaptats celebra 12 anys de suport a les persones amb discapacitat

16/05/2019

El Pavelló Poliesportiu ha reunit més de 200 persones amb discapacitat que han aprofitat per practicar tot tipus d'esports, des de futbol sala fins a boccia, tennis-taula o bàsquet. Un dinar de germanor servit pels alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional ha tancat la jornada de convivència.

La pista central i l'annex semicobert del Pavelló Poliesportiuhanacollit un any més la Jornada d'EsportsAdaptats, una de les cites obligades de la programació del Mes dedicata les persones amb discapacitatque pretén ser no només una jornada lúdica i esportiva sinó també un diade convivència i germanor per donar visibilitat a la discapacitat i per demostrar que les persones amb discapacitat poden practicarqualsevol esport.

La trobada, que ha comptat amb la participació de les residències El Collet i Sant Francesc, el Centre Ocupacional IVASS El Maestrat i les entitats Cocemfe, Afanias, Afare i Ateneu, ha comptat amb una gran quantitat d'activitats esportives destinades a les persones amb discapacitat sensorial, que han pogut practicar boccia, tennis-taula o dominó. A més, s'ha preparat un taller de dansa i, per a tancar la jornada, s'han disputat un partit de futbol sala i un de bàsquet. Tot, per a reivindicar els drets de les persones amb discapacitat des d'una vessant més lúdica i festiva i obrir aquest tipus d'activitats al públic en general per tal de reforçar la seua integració social.

Enguany, les activitats han comptat amb la col·laboració dels alumnes del grau superior d'Atenció a persones en situació de dependència de l'IES Ramón Cid i dels professors i alumnes de l'Escola d'Hostaleria del Centre Integrat Públic de Formació Professional que, com cada any, també han participat en la jornada elaborant i servint el dinar de germanor que ha posat el punt i final a la jornada.