Benicarló facilitarà el transport per a la manifestació en defensa de la citricultura d’aquest diumenge a València

02/04/2019

L'Ajuntament i la Cooperativa Agrícola Benihort posaran dos autobusos a disposició de les persones que vulguen assistir a la manifestació. Els citricultors reclamaran la revisió de tots els acords signats entre la Unió Europea i tercers països en relació amb la importació de cítrics.

El malestar dels citricultors pels preus del mercat continua en augment. Després de diverses concentracions convocades a nivell local i comarcal, la Plataforma en Defensa del Llaurador ha decidit convocar una manifestació a València per al proper diumenge 7 d'abril per tal de visibilitzar aquest malestar i reclamar als representants polítics la revisió i la renegociació de tots els acords signats entre la Unió Europea i tercers països en relació amb la importació de cítrics i deixar aquesta part dels acords sense efecte mentre no es produïsca la revisió.

Per a facilitar l'assistència dels llauradors benicarlandos, l'Ajuntament i la Cooperativa Benihort han decidit posar a disposició de les persones interessades a viatjar a València dos autobusos que sortiran el mateix diumenge a les 8.00 hores des de les instal·lacions de Benihort Cítrics (quilòmetre 1.041 de l'antiga N340). Així ho han anunciat el regidor d'Agricultura, Domingo Roca, i el president i el gerent de la Cooperativa, Vicent París i Guillermo Edo respectivament.

Els tres s'han mostrat convençuts de la necessitat de «fer visible el malestar de tots els citricultors per a aconseguir un canvi en les polítiques d'importació de cítrics». Domingo Roca ha criticat la «poca sensibilitat de les institucions» i ha instat els responsables polítics a atendre les reclamacions del sector. Per la seua banda, Vicent París ha assegurat que «si no fem força i ens fem visibles, no ens farà cas ningú».

Les persones interessades a viatjar a València diumenge hauran d'apuntar-se a la caixa del magatzem de subministraments de Benihort (Polígon Industrial El Collet, parcel·les 301-305).

La manifestació està convocada a les 11.00 hores a l'Estació del Nord i finalitzarà davant de la Delegació del Govern.