L’1 d’abril se celebrarà el Ple de sorteig de les meses per a les eleccions del 28 d’abril

27/03/2019

Els membres de les meses es determinaran a través d'una aplicació informàtica que utilitza com a font el padró de l'INE. El web municipal farà un seguiment exhaustiu de tot el procés electoral publicant el cens, la composició i localització de les taules, les candidatures i el resultat de les votacions en temps real.

L'Ajuntament de Benicarló ja ha posat en marxa la maquinària electoral que culminarà el 28 d'abril amb les votacions per a les eleccions generals i autonòmiques. Si a mitjans de març es va activar la consulta del cens, ara és el torn del sorteig de les meses electorals. Així, el proper dilluns 1 d'abril tindrà lloc el ple extraordinari que determinarà les persones que formaran part de les meses.

El sorteig es realitzarà a través d'una aplicació informàtica que permet, amb la combinació de sis números escollits a l'atzar, determinar automàticament els noms de les tres persones que integraran cada mesa electoral, més els respectius suplents.

Els regidors de l'Ajuntament seran els encarregats d'escollir els sis números i una vegada finalitze el ple es podrà consultar des del web municipal la composició de les taules.

Pel que fa a les candidatures, es proclamaran el 2 d'abril mitjançant publicació al BOE.

La campanya electoral començarà el 12 d'abril i finalitzarà el dia 26. Les persones que vulguen votar per correu, podran sol·licitar-ho fins al 30 de març.

El web municipal farà un seguiment exhaustiu de tot el procés i es podran consultar, a través d'aquesta secció, les dades del cens electoral, la ubicació dels locals on es podrà votar, la composició de les meses i les candidatures. A més, durant la nit electoral s'aniran actualitzant els resultats de les votacions en temps real.