La Volta a Peu per la Igualtat reforça la seua vessant reivindicativa, lúdica i social

25/03/2019

La sisena edició de la Volta tindrà lloc aquest diumenge 31 de març amb l'objectiu de reclamar la igualtat d'oportunitats de les dones. La caminada té cinc quilòmetres de recorregut i s'engloba dins de les activitats programades per l'Ajuntament al voltant del Dia Internacional de la Dona.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha presentat la VI edició de la Volta a Peu per la Igualtat, una de les activitats més esperades de la programació del Dia de la Dona. La cursa tindrà lloc aquest diumenge 31 de març i espera repetir, o fins i tot millorar, l'èxit de les anteriors edicions. «Sabem que serà un acte multitudinari --ha dit la regidora--, perquè des del 2014 no ha parat de créixer i l'any passat ja vam tocar les 1.000 persones inscrites».

La cursa, de cinc quilòmetres, sortirà a les 10.00 hores des de la plaça de la Constitució i repetirà el recorregut dels últims anys (c. de César Cataldo, Av. de Iecla, c. del Crist de la Mar, av. del Marqués de Benicarló, Passeig Marítim, av. del Papa Luna, partida Solaes, passeig de Manuel Azaña, av. del Marqués de Benicarló, zona portuària, riu Sec, av. de Catalunya, c. del Doctor Ferran, c. de Pius XII, av. de Jacinto Benavente, c. del Pintor Sorolla i plaça de la Constitució).

Així mateix, es manté també la participació mixta de les tres edicions anteriors, per la qual cosa, a més de dones, també poden inscriure's homes, xiquets i xiquetes. «Mantenim la participació mixta --ha assenyalat Escudero-- perquè pensem que aconseguir la igualtat plena entre dones i homes és cosa de tota la societat». «És important visualitzar que tots i totes caminem junts cap a aquesta igualtat», ha remarcat.

A pesar que la cursa ja no forma part del Circuit de Curses Populars, la vessant reivindicativa, lúdica i social es manté intacta. «Canviem la competició per la convivència però l'objectiu és el mateix de sempre: promoure la igualtat a través dels hàbits saludables, és a dir, unir l'exercici físic amb el compromís social», ha destacat la regidora.

Un altre dels aspectes que també es manté és la col·laboració de l'associació de fibromiàlgia Afivina, que coordinarà totes les persones voluntàries que participen en la cursa. Fina Gallardo, en nom de l'entitat, ha recordat que totes les persones interessades a ser voluntàries han d'enviar un correu amb les dades (nom, dni i telèfon) a l'adreça correu.serveis.socials@ajuntamentdebenicarlo.org o anar al Centre Social Municipal La Farola en horari de 9.00 a 14.00 hores. Gallardo ha fet una crida a la participació i ha destacat que «des de l'associació és important apostar pel voluntariat perquè ens fa sentir útils a la societat».

Les inscripcions per a participar en la Volta a Peu de la Igualtat es poden formalitzar a través del web www.hj-crono.es fins dissabte 30 de març a un preu de 6 euros per a les persones adultes i 1 euro per als menors de 14 anys. També vos podeu inscriure de forma presencial a la Piscina Municipal, Evasion Esports i Decathlon Vinaròs.

Les samarretes es podran recollir a la Cambra Agrària dissabte 30 de 10.00 a 13.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores.