L’Ajuntament promou l’ús dels directoris virtuals de comerç per a millorar la visibilitat dels establiments

19/02/2019

Els comerços de Benicarló poden fer servir la guia comercial de l'Ajuntament i el Portal del Comerciant de la xarxa AFIC (Agència per al Foment de la Innovació Comercial). El Departament de Comerç ofereix assessorament als comerciants que vulguen crear i gestionar el seu espai virtual dins d'aquestes guies.

La Regidoria de Comerç ha fet una crida als sector comercial de la ciutat per a què els establiments facen ús dels directoris virtuals de què disposa Benicarló: la guia comercial de l'Ajuntament que es troba al web municipal i que recull les principals dades dels comerços i empreses (nom, web propi, adreça electrònica, adreça postal, etc.) i el Portal del Comerciant, una iniciativa de la xarxa AFIC de foment del comerç. A través d'aquest portal, la Generalitat Valenciana, amb col·laboració amb les administracions locals, està impulsant el procés de modernització i ordenació del comerç local.

En aquest Portal del Comerciant, apareix una guia comercial per a cadascun dels municipis de la Comunitat Valenciana adherits a la xarxa, i cada establiment té la possibilitat de disposar d'un espai virtual propi que pot crear i actualitzar en funció de les necessitats. Des del portal es pot donar difusió de la pàgina web pròpia de l'establiment, fer un enllaç directe a les xarxes socials pròpies o publicar fotografies, descripcions de productes, serveis i promocions.

La regidora de Comerç, Rosana Marzá, ha animat els comerciants a participar d'aquestes eines, especialment en el cas del Portal del Comercial, una plataforma que ha qualitat de «pràctica, àgil i molt visual». Marzá ha destacat el fet que «són els mateixos comerciants els qui poden actualitzar i alimentar el seu espai» i ha subratllat que «el fet d'aparéixer en les guies comercials facilita un bon posicionament del negoci en cercadors com Google».

El Departament de Comerç ofereix assessorament als comerciants i empresaris tant per a actualitzar les dades de directori del web municipal com per a crear un espai propi dins del Portal del Comerciant. Les persones interessades poden adreçar-se a les oficines de la Cambra Agrària.