Els alumnes de Direcció de Cuina del CIPFP mostren el potencial de la carxofa al Mercat

06/02/2019

Avui, estudiants de Cuina del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) han elaborat en directe tres plats de carxofa al Mercat de Benicarló. Els alumnes han oferit al públic degustar les delícies elaborades.

Al llarg del matí, els estudiants del grau superior de Direcció de Cuina del Centre Integrat Públic de Formació Professional han realitzat una demostració de cuina en directe al Mercat de Benicarló, amb la carxofa com a principal protagonista. Aquesta iniciativa, fruit de la col·laboració entre la Regidoria de Comerç i el CIPFP, i emmarcada dins de la Festa de la Carxofa, pretén mostrar el potencial gastronòmic de la carxofa i dels productes de proximitat que es poden adquirir al Mercat.

En concret, els estudiants han elaborat un entrant de rosbif amb escuma de carxofa, un plat principal de peix amb juliola i carxofes i unes postres espectaculars amb escuma de xocolate blanc i macarons, amb bengala inclosa.

Com ha assegurat la regidora de Comerç, Rosana Marzá, «el Mercat és un dels punts neuràlgics, a nivell comercial, del nostre poble i estem molt agraïts als venedors per la seua predisposició i al CIPFP per la voluntat d'estar sempre receptius a qualsevol projecte». Joan Viana, professor del centre, ha reconegut que «aquest tipus d'iniciatives suposen un incentiu per als alumnes i els ajuden a demostrar tot el que aprenen durant l'any». Per part de l'Associació de Venedors del Mercat, Gema Roca ha destacat la implicació del Mercat en la Festa de la Carxofa i ha recordat la campanya promocional que està en marxa que sortejarà 14 menús de la carxofa als restaurants de Benicarló.