Capella del Crist de la Mar

1.Història del Crist de la Mar

12/08/2011

Arribada del Crist del Mar

La història de l'arribada del Crist del Mar a Benicarló es remunta al 1648. Per aquella època el poble sofria una gran epidèmia de pesta bubònica, i en aquella època també, havia un italià anomenat Cessar Cataldo que estava pres pels pirates berberiscos a Tunísia.

Cessar pensava a escapar i no deixava de demanar la seva llibertat. A la casa en la qual estava pres hi havia una imatge d'un Crist a la qual Cessar li resava totes les nits demanant la seva llibertat i enfortint la seva fe. Tant era així, que va jurar passar la resta de la seva vida ajudant als empestats si al final aconseguia ser lliure. 

Una nit, mentres dormia, Cessar va sentir una veu que li va dir que es dirigís a la platja, on va trobar un bot. Com va ser la seva sorpresa quan, en pujar, es va trobar allí la imatge del Crist al que tant li havia demanat per la seva llibertat. Es va dirigir a un vaixell que estava alguna cosa allunyat de la costa i aquest el va recollir i van posar rumb a Espanya.

El vaixell, a l'altura de Benicarló, va parar ràpidament el seu avanç sense cap motiu, i per molt esforç que van fer els mariners per continuar el seu camí, el vaixell es va quedar inamovible.

Els tripulants van decidir desembarcar, i ja en terra es van trobar amb l'alcalde i el capellà que els van explicar l'epidèmia que assolava Benicarló. Cessar, en haver fet vot d'ajuda als empestats, va tornar al vaixell a per la imatge perquè va pensar que li podria salvar de la terrible malaltia.

Des del moment en el qual la imatge va tocar terra, la pesta va desaparèixer de tal forma que ja no va haver-hi cap nou afectat, ni defunció alguna dels quals ja tenien la malaltia.